Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilafors damer avslutade med seger

Kilafors damer avslutade våromgången med en seger. Kilafors vann hemma på Knöttas mot tabelljumbon Trönö med 3–2 (2–0).

Annons

Det här var en match med två ansikten. Den första halvleken klart till Kilafors där Kristin Äng svarade för en riktig frisparkskanon från 35 meter när hon gav hemmalaget ledningen efter bara fem minuter.

Det fanns bud på fler mål för Kilafors men det skulle dröja fram till den 20 minuten innan Emma Roos kunde springa igenom och göra 2–0.

– Vi spelade bra under den första halvtimmen men sedan tappade vi det mesta, sade Kilafors tränare Anders Modd efter matchen.

Trönö skapade i stort sett bara en chans under den fösta halvleken. Elin Eriksson sköt från långt håll men Kilafors målvakt Linda Jernberg räddade till hörna.

– I den första halvleken var vi inte alls med. et verkade som tjejerna redan tagit sommarvila, sade Trönös tränare Fredrik Persson.

I den andra halvleken blev spelet betydligt jämnare och Trönö kunde kliva fram rejält. Något som också betalade sig efter tio minuters spel. Katarina Larsson sprang igenom ett stillastående Kilaforsförsvar och rullade ettan för Trönö.

Trönö fortsatte att trycka på och Linda Jernberg fick jobba i hemmamålet.

Med bara sex minuter kvar kunde Kilafors göra 3–1. Kristin Olsson kom in från högerkanten och i en tilltrasslad situation fick hon en fot på bollen vilket betydde nätrassel.

– 3–1 målet var helt förlösande för oss, sade Kilafors tränare Anders Modd.

Men Trönö hade inte givit upp utan satsade allt framåt och bara två minuter senare kunde Ulrika Matsson slå in reduceringen.

Men närmare kom aldrig Trönö utan Kilafors kunde vinna med uddamålet 3–2.

– Sett till hela matchen så var det två dåliga lag som möttes där vi lyckades vinna. Vi tappade i andra men lyckades hålla undan och nu ska det bli skönt med sommaruppehållet, sade Andes Modd.

– Surt, sade Trönös tränare Fredrik Persson när han summerade matchen.

– Det är svårt att vinna när vi bjuder på två mål. Vi lyfter oss rejält i den andra halvleken men når inte ända fram, avslutade Fredrik Persson

Mer läsning

Annons