Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilafors bäst i hett derby

Kilafors damer ville mest, var hetare och vann det glödheta derbyt mot serieledande Bollnäs med 2–1 (2–1).

Annons

Kilafors fick rena drömöppningen på matchen. Redan i den fösta minuten kunde hemmalaget jubla sedan Emma Edling med ett rappt skott ur snäv vänstervinkel som tvingade Bollnäs målvakt Josefine Eriksson att släppa en retur som Pia Jonsson säkert kunde sätta i mål.

Trots den kallduschen kom Bollnäs snabbt tillbaka. Bollnäs förde spelet under den första halvleken där Kilafors fick inrikta sig på försvarsspel.

– Det är där vi vinner matchen på vårt starka försvars över hela planen. alla hjälpte varandra, sa Sven–Gunnar Karlsson, glad lagledare i Kilafors efter matchen.

Bollnäs dominerade stort fram till Kilafors straffområde men där blev det sedan stopp. Främst genom mittlåset Elin Forsberg, som förmodligen gjorde sin hittills bästa match i Kif–dräkten.

När Bollnäs lyckades komma igenom Kilfors kompakta försvarsmur så fanns hela tiden Kilafors målvakt Linda Jernberg hela tiden på rätt plats.

Trots att Kilafors var riktigt tillbakapressat så kunde hemmalaget göra 2–0. Pia Jonsson frispelade Emma Edling, som iskallt satte bollen i nät.

Med bara två minuter kvar att spela innan pausvilan fick Bollnäs utdelning på sin offensiva fotboll. Sabrina Tikkanen sprang igenom och satte reduceringsbollen.

I den andra halvleken blev spelet betydligt jämnare. Kilafors klev högre upp i planen och det så annars dominerande Bollnäsmittfältet fick det betydligt jobbigare vilket också ledde till två riktigt vassa chanser för Kilafors. Pia Jonsson kom ren på högerkanten men duktiga Josefin Eriksson i Bollnäsmålet räddade.

Eriksson räddade också mycket snyggt Emma Edlings stenhårda skott från nära håll.

Bollnäs skapade också en hel del vassa chanser men Linda Jernberg i Kilaforsmålet hade stängt igen.

Bollnäs var spelmässigt det klart bättre laget sett över 90 minuter men Kilafors visade prov på en enorm lagmoral och effektivitet.

– Vi står upp för varandra och vi vinner för att hela laget jobbar i alla lägen. Vi har ett mycket bra försvar där alla spelare deltar. Visst var det mycket Bollnäs men vi lyckades stå emot , sa Kilafors lagledare Sven–Gunnar Karlsson efter matchen.

– Vi underpresterar och jag är klart besviken. Men all heder åt Kilafors som kämpade i 90 minuter. Första halvlek dominerad vi totalt men fick inte den utdelning som vi borde haft. I andra halvlek fick vi gå mer på chans och lyfta långt vilket inte är ett spel som direkt passar oss, sa Bollnäs tränare Tomas Åhlström efter slutsignalen.

Mer läsning

Annons