Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaptener på väg åt olika håll

/

Trönö kan avancera från division 4 och Söderhamns FF kan spela sig ur tvåan.

Om båda lagen följer sina trender så möts de i division 3 nästa säsong.

Lördagen bjuder på stor fotbollsdramatik och vi har frågat två lagkaptener hur de gillar sina olika lägen.

Annons

Höstomgångarna bjuder alltid på alltid på smaken av fotbollens själva essens. Nu, när det inte längre finns så många chanser kvar. Jagade lag känner flåset, guldlägen glimrar extra vackra och det blir alltid lite varmare ovan strecken medan inlandsisen kyler där under.

I ena änden alla känslor.

I den andra enkel matematik.

För Söderhamns FF:s del är det seger mot Gamla Uppsala som gäller. SFF har sju poäng och tolv pinnar upp till Vallentuna på kvalplats. Förlust i lördagens match och det är bara fyra omgångar kvar (12 poäng att vinna) vilket inte räcker för ett lag som har tunga -47 i målskillnad.

Trönö har å sin sida smashläge. Serietvåan Bollnäs gästar Trönö IP och hemmalaget har chansen att ordna nio poängs försprång (tre omgångar återstår efter lördagens match). Vid seger är avancemanget i princip klart då TIK har 27 plusmål på jagande Bollnäs.

SFF:s lagkapten Robin Olofsson och TIK:s motsvarighet, Jonas Lif, fick samma frågor och chansen att ge sin syn från totalt olika lägen:

 

* Nu kan det avgöras...

Robin Olofsson: – Ja, jag vet inte... det har känts tungt hela säsongen. Vi har kommit in i en dålig trend, allt har blivit lite hattigt med flera tränarbyten och så.

Jonas Lif: – Kanonkul att kunna avgöra på hemmaplan mot serietvåan. Jag tycker att det är de två bästa lagen som möts.

 

* Hur är stämningen i laget inför lördagen?

Olofsson: – Vi hade träning i går (torsdag) och det känns fortfarande kul att träffa killarna och gå till träningen. Ofta kan det ju kännas tungt i den här situationen, men det är fortfarande kul med fotboll.

Lif: – Inspirerande. Det känns som att alla är taggade. Det här ska bli roligt.

 

* Vad ska göra att ni tar chansen?

Olofsson: – Ja du, att vi släpper in lite färre mål. Och att vi sätter chanserna när de kommer. Senast mot Västerås spelade vi riktigt bra, men det hjälper inte när vi släpper in första bollen efter några minuter.

Lif: – Att vi är det bästa laget. Det ska vi visa.

Mer läsning

Annons