Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalabalik då SFF föll

Det var inte Guds hand.
Inte heller Maradonas eller Thierry Henrys.
Men väl Per Fyhrs.
SFF föll hemma på Hällåsen mot Dala/Järna med 1–2 och eftersnacket handlade om gästernas segermål som föregicks av en solklar hands.
– Horribelt, dundrar SFF-målvakten Daniel Johansson.

Annons

Allt lutade åt ett oavgjort, 1–1, resultat mellan Söderhamns FF och Dala/Järna då endast tre minuter återstod av den ordinarie matchtiden.

Då kom en långboll upp mot SFF-försvaret.

Som tvekade en halvsekund.

Vilket gav Dala/Järnas vassa forward Per Fyhr chansen att sticka emellan. Och med handens hjälp lyfte han bollen över Daniel Johansson i SFF-målet och kunde sedan promenera in med segerbollen fram till 2–1.

– En otroligt klar hands. Han tar bollen med handen, säger backen Tommy Nord och ger besvikelsen och ilskan ett dystert ansikte.

Efter den förra hemmamatchen var SFF-tränaren Lars "Nåjder" Olsson uppvisad på läktaren på grund av snack.

– Och det är väl tur att jag redan sitter här. Annars har jag säkert hamnat här ändå, konstaterar Olsson med ett klart stänk av galghumor.

Efter Dala/Järnas segermål protesterade hemmaspelarna både vilt och högljutt. Vilket fick domaren Nicklas Persson att vifta med de gula korten. Och i kalabaliken insåg inte Persson att han givit Simon Åberg hans andra gula kort under matchen. Vilket i sådana fall också skulle gett ett rött.

– Vi har haft en jäkla säsong hittills. Vi har ju sånt missflyt att det inte är sant. Nu ser det riktigt illa ut i bottenstriden, säger Olsson.

Mer läsning

Annons