Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämn kamp på Brovallen

/

Det var inget fel på kamplusten när Enånger tog emot Kilafors i damtrean. Men trots jämnt spel fick Enånger se sig slagna med 1–3 (0–3).

Annons

Nu stämmer inte riktigt siffrorna med verkligheten. Kilafors var på intet sätt dominanta i första halvlek.

– Spelmässigt var vi inte sämre, men de satte sina målchanser. Det gjorde inte vi, säger Enångers tränare Roger Pettersson.

Redan i tolfte minuten höll sig Mia Källänge framme och gav gästerna ledningen, och 19 minuter senare såg Pia Johansson att på två minuter utöka Kilafors ledning till 3–0.

I andra halvlek gick Enånger ut med intentionen att hålla i bollen lite mer så att man skulle hinna flytta upp spelarna.

– Våra forwards blev lite ensamma där uppe i första, säger Roger Pettersson.

Det gav utdelning i 59:e minuten, på en frispark av Emma Åhs, som Sofia Pettersson nickade i mål och reducerade till 1–3.

Enånger pressade tillbaka Kilafors, och hemmalaget visade stundtals upp ett lysande passningsspel. Man hade också bud på flera mål, och ytterligare reducering hängde i luften. Men fler mål än så blev det inte denna blåsiga och lite småkyliga junikväll på Brovallen.

– Det var jätteviktigt med seger för oss, så vi är väldigt nöjda, säger Mats Olsson.

– Det var jämnt spel, men vi utnyttjade våra målchanser bra. I andra blev vi tillbakapressade, men jag tycker ändå vi står upp bra ändå.

Roger Pettersson var mer dämpad.

– De får tre lätta mål då inte vi var riktigt med. Vi ska inte släppa in de där målen. Spelmässigt var vi inte sämre, och i andra halvlek hade vi fler målchanser än Kilafors. Vi hade mer bollinnehav men vi får inte in dem i kassen.

Mer läsning

Annons