Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irritation efter snöfall

/

Den eluppvärmda konstgräsplanen i Hudiksvall – Sparbanken Arena – går in på sin tredje vintersäsong, och allt borde vara frid och fröjd bland fotbollsutövarna.
Men så är det icke, för så fort det kommer snö – som i tisdags – försämras träningsförhållandena, och det grymtas och knorras en hel del.
I skottgluggen finns de ansvariga planskötarna, Glysisvallen AB.

Annons

– Många tror att det ska gå att smälta snön som faller med värmeslingorna som ligger i planen, men det är helt fel. Värmen finns för att planen aldrig ska tjäla ihop och bli hård, säger arenachefen Stefan Skalman.

Ett lätt snöfall gjorde Hudiksvall vitt i tisdags, även konstgräsplanen på Glysis. Irritationen var stor bland de lag som tränade fotboll – Team Hudik och Strands juniorer – irritation över att träna på en snöklädd plan, trots uppvärmning.

Strands fotbollsbas Kalle Hellstrand var en av flera som var kritisk till hur planen såg ut.

– Vi måste få en klarhet vad Glysisvallen har för beredskap vid väderomslag.

På det svarar Stefan Skalman:

– Vi bestämde i fjol att vid snöfall ska de lag som ska träna ringa och kolla om planen är snöfri, men det har aldrig någon gjort.

– Om det slutar att snöa på eftermiddagen kan vi hinna snöröja planen, det tar ungefär en och en halv timme. Om vi inte hinner är det upp till lagen själva om de vill träna på snön eller inte.

Mer läsning

Annons