Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vill ha streckläsning

Fast mark eller fast i botten?

Söderhamns FF och Trönö har möjligheten att få en skönare resa mot serieslutet – biljetten heter tre poäng mot två jagande bottenlag.

Annons

Dala-Järna skrapar med naglarna på undersidan av nedflyttningsstrecket. Strand kläms mellan två streck en plats högre upp i tabellen. SFF och Trönö hänger i luften strax ovanför; inte på allvar indragna i bottenstriden men på ett gungfly.

Det jagande dalalaget kommer till Trönö IP på lördagen medan SFF åker några mil norrut för ett nervdallrande möte med hälsingekollegan Strand.

SFF kommer till spel med avbräck i backlinjen, både Simon Åberg (avstängd) och Daniel Andersson (varit bortrest) finns utanför elvan. Men SFF skulle inte befinna sig i det prekära läget om det löst sig bättre i den andra änden av planen. För det har inte saknats chanser att punktera matcher under säsongens gång.

– I de senaste tre matcherna har varit i ledningen och tappat. Mot Strand nu är det inga hemligheter, vi vet hur de spelar. Vi måste vara kreativa helt enkelt och få våra offensiva spelare i bra situationer så de kan göra sin gubbe, säger Benny Dahlin, som tar steget ner som mittback då Åberg och Andersson saknas.

Tidigare under säsongen kunde SFF ofta lita på att måltjuven Niklas Holm klev in och tog huvudrollen även om spelet kärvade. Men Holm har hackat som resten av SFF och inte hittat målet sedan han satte en straff mot Rengsjö den 3 augusti.

– Inte bara han, det är fler som varit kalla. Ett tag gick allt in. Vi får ta och hjälpa Holm ur svackan, säger Dahlin och avslöjar att anfallaren ska få en ny roll mot Strand – på en kant i stället för som ensam anfallare.

Nya drag, men förutsättningarna är lika gamla som spelet. Vinnaren tar allt.

– Ja, nu skiter jag i hur det ser ut, nu vill vi bara vinna, säger SFF:s Benny Dahlin.

Samma inställning har Erik Hellbom, nyckelspelare i Trönö på sin mittbacksplats.

– En riktigt viktig match. Det är bara seger som räknas.

Tur då att Trönö spelar hemma. Där har man tagit 18 av sina 24 poäng. Spelet är av en helt annan klass när det är IP:s gräs under dobbarna.

– Ja, det kan man säga, det är en helt annan trygghet där. Jag vet inte vad det beror på. Vi rullar bollen mer, det känns direkt man kommer ut på planen att det är en annan anspänning, säger Hellbom, som trots 0–5 i den senaste matchen vill se något liknande igen.

Den gången var det ledarlaget Falun som var på besök och malde ner Trönö först i slutet.

– Vår bästa defensiva match i 60-70 minuter. Då var vi med i matchen, säger Hellbom, som får ordinarie manskap runt om sig vid avspark i matchen mot Dala-Järna.

Mer läsning

Annons