Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen cupmatch för ABK

/

Mötet i Svenska cupen mellan Uppsala-Näs och Hudiksvalls ABK snöade bort.
Någonting som ställer till bekymmer för ABK och klubbens redan ansträngda ekonomi.
– Det här tär hårt på ekonomin. Vi måste åka dubbelt och spelarna måste ta ledigt från jobbet, sa tränaren Pelle Lindberg.

Annons

Med målet att sig vidare i Svenska cupen avverkade ABK på söndagen de 23 milen ner till Uppsala. Väl framme vräkte snön ner och Årstas konstgräs var täckt av ett flera centimeter tjockt snötäcke. Någon traktor som kunde skotta planen syntes inte till och för ABK:s del var det bara att sätta sig på bussen hem igen. Besvikelsen bland spelarna var stor, framför allt då ABK innan avresan ringde och hörde hur läget var söderöver.

– När vi ringde fick vi höra att det inte var något problem i Uppsala, men så var ju inte riktigt fallet. Vi fick en aning om vad som skulle hända i bussen ner när vi såg hur mycket det snöade. Men det är inte mycket att göra åt, sa Pelle Lindberg.

Ja, många av stadens traktorer fanns förmodligen på isen på Studenternas och området kring bandyns finalarena. För ABK:s och fotbollsförbundets del väntar planering för nytt speldatum. Då nästa omgång spelas redan kommande helg måste den inställda matchen förmodligen spelas i början av denna vecka.

– Det lär väl bli så att vi får stå för det här kalaset och bekosta dubbla resor. Men jag tror att det finns någonting som kallas resebidrag och det lär vi väl kolla med Svenska fotbollsförbundet . Jag hoppas att det löser sig, sa Lindberg.

Mer läsning

Annons