Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesund vann i Färila

/

Fördel Färila sett till spel och bollinnehav.
Men de hetaste målchanserna skapade Iggesund, och vann med 2–1.
– Väldigt skönt. I de tidigare två matcherna har vi haft stolpe ut, men nu hade vi stolpe in, säger tränaren Kåge Pettersson.

Annons

Färila var spelförande så gott som under hela matchen. Men ett hårt kämpande Iggesund redde ut det farliga som det ineffektiva hemmalaget kom sig för.

Ledningen, som kom strax innan paus, fick Iggesund till skänks då Thomas Karlström styrde ett inlägg i egen bur.

Andra halvlek fortsatte i samma tendens; Färila styrde matchen. Jonathan Andersson matades med boll efter boll, och sprang uppoffrande. Och det var just han som låg bakom kvitteringen. Efter ett lyft slog han ett inlägg som inbytte Andreas Änges satte dit.

Men mitt i Färilapressen var det sedan ändå Iggesund som fick de hetare lägena. Först ett dunderskott från 25 meter, sedan två bra lägen för Andreas Midell. Vid det senare var han fri från halva plan, men Färilas målvakt André Ångman lyckades avstyra. Strax efter, i den 87:e minuten, rämnade det för Färila. Efter en frispark när hemmaförsvaret inte fick bort bollen kunde Mattias Samuelsson peta in bollen.

På matchens sista spark hade Färila ett gyllene läge att få ett kryss, men Thomas Karlström brände frisparken.

– Vi hade en dålig dag, slarvade i passningsspelet och bjöd motståndarna på målchanser, suckar Färilas tränare Sven-Tore Lindgren.

Mer läsning

Annons