Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesund seriesegrare igen: "Jättestolt över prestationen och hur grabbarna har utvecklats"

Med en match kvar att spela står Iggesunds pojkar 13 redan som seriesegrare – och detta för andra året i rad. Man vinner serien med minst två poängs marginal efter en stark säsong. – Det är jätteroligt att det går så bra, mycket eftersom vi är en så liten förening, säger tränaren Fredrik Widén.

Annons

Iggesunds IK P13

Det är en match kvar för Iggesunds IK innan man, officiellt, blir seriesegrare – nämligen borta mot Delsbo på torsdagskvällen. Men oavsett hur det går i matchen; vinst, förlust eller oavgjort, så blir det ändå en serieseger för Iggesund då de andra lagen redan spelat klart den sista omgången.

– De har spelat väldigt bra och jag är jättestolt över prestationen och hur grabbarna har utvecklas både som lag och individuella spelare, säger tränaren Fredrik Widén.

Av seriens femton spelade matcher har laget vunnit tretton, spelat en oavgjord och endast förlorat en, vilket har resulterat i 40 inspelade poäng – två mer än Strand som redan spelat klart. Även förra säsongen tog man hem segern, då med två poängs marginal ner till Ljusdal och det är ett styrkebesked av rang hos föreningens ungdomslag.

– Det är jätteroligt att det går så bra, mycket eftersom vi är en så liten förening. Vi har inte samma möjligheter som de större klubbarna så det är extra roligt när vi bara har våra fjorton spelare, kommenterar Widén.

Som sagt har laget en sista match att bocka av innan man står som segrare och det är borta mot Delsbo på torsdagskvällen som gäller.

– Ja, det är en match kvar, men den betyder ju egentligen ingenting. Nu kan spelarna gå ut och bara spela och inte behöva känna sig pressade, det känns nog jättebra för dem, säger Widén.

– Jag har varit med och tränat grabbarna sedan de var sju år så det är otroligt kul att se utvecklingen hos dem och att de har en så bra grupp. Det är jätteroligt och en ära både som ledare och förälder att vara med om det och det är inte någonting man vill missa.

Vad tror du det är som gör att det gått så bra för laget?

– Det är nog sammanhållningen, tror jag. Det är en jättebra grupp och har man roligt tillsammans både på planen och på sidan om så resulterar det i bra spel också. Spelarna tror på det vi gör. De har anammat hela spelidén som vi vill ha och det har fungerat jättebra.

Mer läsning

Annons