Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hudiksvalls United" in i fas 2

/
  • Johan Allgulander, Peter Åhs, Jens Nyholm och Ulf Svensson är fyra personer som kommer att dra ett stort lass i projektet.

Peter Åhs har drivit fotbollsvisionen "Hudiksvalls United" – ett samarbete som inkluderar nio klubbar i Hudiksvallsområdet – hårt under 2009. I går kunde han lämna över stafettpinnen till nästa steg då de nya projektledarna presenterades.
– Vilken chans. Det känns häftigt att få vara med om det här, säger Jens Nyholm på Björn Lundén Information.
För visionen ska nu ledas via företaget, och av i första hand Jens Nyholm och Pål Carlsson.

Annons

– Vår v.d. Ulf Svensson tände på det här när Peter Åhs hade presenterat det för honom, och det gjorde även Pål och jag när vi fått ta del av det.

– Vi är föreningsmänniskor alla tre, och det här är en unik chans att få vara med om att göra något annorlunda – och att göra det på arbetstid, säger Jens.

Sedan de första visionsplanerna presenterades i januari har Peter Åhs arbetat med att hitta en projektledare till det hela. Efter att ha fått nej av några tänkbara personer kom han på idén med att vända sig till kunskapsföretaget Björn Lundén Information.

Företagets v.d. Ulf Svensson köpte idén direkt.

– Jag tyckte att det var så bra att det kändes som att Peter "översålde" det hela eftersom jag trodde att det handlade om sponsring. När jag sedan förstod att han ville att vi skulle driva det hela blev det än bättre, säger Ulf Svensson.

En stor och viktig del i projektet kommer även Johan Allgulander att ha.

– Ingen av oss är ju direkt någon fotbollsmänniska, och det är där Johan kommer in i bilden, säger Jens.

I och med Johan Allgulanders kontakter med Svenska Fotbollförbundet så följs det här projektet med stort intresse även där.

– Lasse Lagerbäck har varit med från början och han tror på det här, och det har även inneburit att det spridits sig på förbundet, så nu vet de flesta vad det handlar om, säger Johan.

Mer läsning

Annons