Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudik beach cup, mer än bra fotboll

/

Det var sol, musik, fest och fotboll när Hudik beach cup intog Maln under lördagen. Cupen som har blivit så mycket mer än bara fotboll.

Annons

Många hade letat sig ut till Maln på lördagen för att var med i den sjätte upplagan av Hudik beach cup. 120 spelare fördelat på 15 lag gjorde upp om segern.

Det var också gott om åskådare. Hela grässlänten ovanför planen var fullpackad med brassestolar, kylväskor och folk som var där dels för fotbollen, och dels för att umgås.

I de 15 lagen var det många kända ansikten från våra lokala fotbollsserier, både från nu och förr. Team Hudik-laget från division 1-tiden är ett exempel. I laget Gammelnuckorna fanns namn som Anna Clark, Helena Hedman, systrarna Malin och Nina Listh och Marie Wiberg.

– Ja, vi gör ju det här som en kul grej, men väl ute på plan blir det allvar ändå. Det sitter fortfarande i, sa Marie Wiberg.

Finalen spelades mellan Norrköpingslaget 28/30 en bra dag och Jogo-Bonito. En jämn final som avgjordes i sista minuten då 28/30 en bra dag petade in 3-2 målet.

Och förresten, kändisspottning bjöd beachfotbollen också på. Tomas Brolin var nämligen med i laget Undici. Nummer på tröjan? 11 såklart.

Mer läsning

Annons