Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjohlman med i Sundhages trupp – stjärnan Asllani petad

/

Valet att lämna Paris kostade som väntat Kosovare Asllani landslagsplatsen. Asllani kom inte med till landskampen mot Skottland.
Däremot tar Umeås anfallare Jenny Hjohlman, från Viksjöfors, en plats i truppen.

Annons

Kosovare Asllani bröt i måndags proffskontraktet med Paris Saint-Germain. Det gör att hon inte heller finns med i truppen som möter Skottland i Göteborg den 26 januari. Landskampen är den sista inför OS-kvalet i mars, som är sista chansen att kvala in till fotbollsturneringen i Brasilien i sommar.

– Kosovare Asllani är en bra fotbollsspelare, men det gäller att hon ska visa det också. Hon har inte spelat så mycket fotboll på sista tiden och heller inte så bra fotboll, då blir man inte uttagen, förklarar Pia Sundhage sitt val.

Asllani missade ett landslagsläger i höstas av familjeskäl och var sedan bänkad mot Danmark när Sundhage valde andra spelare i det nya 4–3–3-systemet.

Chanserna till fortsatt landslagsspel är dock inte borta, poängterar förbundskaptenen.

– Det jag hör om henne är att hon verkligen vill. Hamnar hon i en klubb där hon verkligen gillar att spela, då kommer hon att spela bra fotboll och då är jag den första som plockar ut henne.

Matchen mot Skottland spelas i den nya inomhushallen i Göteborg, den 26 januari. Det är sista landskampen inför OS-kvalet mot Norge, Schweiz och Nederländerna i Rotterdam.

Matchen är viktig inte minst eftersom förberedelsetiden inför OS-kvalet är extremt knapp.

– När vi väl drar ner, då är det pang på rödbetan. Vi åker ner, har en förberedande träning, sedan gäller det att ta ut rätt lag, säger Sundhage.

– Därför blir Skottlandsmatchen så viktig, då har vi en dryg vecka på oss att titta på delar i vårt spel.

(TT)

Mer läsning

Annons