Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta Holm mot nya mål

/

Niklas Holm toppar skytteligan i division 3 södra Norrland.
I kväll ställs måltjuven och hans SFF mot seriens tätaste försvar.
– Det lär bli en tajt match men vi måste försöka spela vårt spel, säger Holm inför onsdagens bortamatch mot Huge.

Annons

Niklas Holm har en minst sagt lyckad vårsäsong bakom sig. Med sina 13 mål på tio matcher toppar han skytteligan i trean och har svarat för över hälften av Söderhamns FF:s målproduktion.

En succé som anfallaren själv inte trodde på inför seriepremiären mot Valbo. Då startade han på bänken, nyligen tillbaka efter diverse skadeproblem. Han kom in efter paus och blev matchvinnare med ett äkta hattrick. Efter det har det bara rullat på.

– Jag trodde absolut inte att det skulle gå så bra som det gjort. När jag kom tillbaka efter skadan var målet bara att köra och se hur det kändes. Och så här i efterhand kan jag inte vara annat än nöjd med min säsong hittills, säger skyttekungen och fyller snabbt i.

– Nu är det bara att hoppas att formen håller i sig.

Vinner laget onsdagens match mot Huge (uppskjuten från våren) klättrar man till tredje plats.

– Tar vi tre poäng så ser det ganska bra ut, då har vi häng på topplagen. Men vi måste vinna först.

Och det kan bli allt än en lätt uppgift. I fjol släppte Huge endast in 14 mål på 22 matcher. Scenariot ser likadant ut i år, Gävlelaget är seriens tätaste lag med åtta insläppta på tio spelade matcher.

– Huge är ett starkt lag, bra defensivt och farliga på fasta situationer. Vi har inte snackat något speciellt om hur vi ska göra mål, utan mer om att spela vårt spel och ta tillvara på snabba omställningar när chansen ges.

Mer läsning

Annons