Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het hälsing i hett Häcken

/

Christian Lundström lämnade Söderhamn och stack till Göteborg som lovande 16-årig fotbollsspelare. I dag är han kvar i väst-Sverige och trivs utmärkt men nu i rollen som andretränare i Göteborgs just nu främsta fotbllslag, BK Häcken.

Annons

Timmarna innan obesegrade BK Häcken ska möta nykomlingen Åtvidaberg i allsvenskan träffar vi ex-söderhamnaren Christian Lundström på fotbolls-Mekkat Heden i Göteborg. Blott 16 år gammal gav han sig i väg på en resa som efter diverse turer tagit honom till en krävande men förnöjsam tillvaro som andretränare i Häcken från stadsdelen Hisingen.

– Jag skrev nyligen på ett kontrakt med klubben till 2014, säger han och understryker därmed känslan av trivsel i både klubben och i staden som varit hans hemort mer eller mindre hela tiden de senaste 17 åren.

Han kom dit för spel i IFK Göteborg, för att sedan fortsätta i Västra Frölunda. Halmstad och Elfsborg.

– Men så drabbades jag av en reumatisk sjukdom, polymyocit, 2001. Den gjorde mig så pass sjuk att jag inte kunde röra mig. Det var en typ av reumatisk sjukdom som satte sig på lungorna och än i dag har jag bara halv lungkapacitet, säger han.

2003 kunde han närma sig föreningslivet igen, men nu som tränare för Västra Frölundas 88:or och som ungdomskonsulent för klubben. Och sedan 2007 har det varit Häcken som gällt. Det i en stad där IFK Göteborg är synonymt med fotboll.

– Det är fortfarande mycket IFK, men nu när vi spelar bra och leder allsvenskan händer det att Häcken får en halvsida då och då, säger han med ironi i rösten.

Mer läsning

Annons