Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hektisk säsong för Hedvall

/

Från serielunken i division 2 till ett hektiskt spelschema med både allsvenska Gefle och reservlaget.
Förre SFF-spelaren Emil Hedvall ser tillbaka på ett utvecklande år som allsvensk fotbollsmålvakt.
– Det har väl gått som förväntat, både upp och ner, säger 26-åringen.

Annons

Efter tre fina säsonger i Söderhamns FF fick Gefle IF upp ögonen för Emil Hedvall och erbjöd honom ett treårskontrakt. I den allsvenska klubben var förstamålvakten Mattias Hugosson inne på sin elfte säsong.

– Man hoppas alltid på att få spela men med en så bra konkurrent som dessutom håller sig skadefri är det tufft, säger Hedvall.

Det blev ingen allsvensk match, i alla fall inte på planen. När han inte satt på den allsvenska bänken vaktade Hedvall istället målet i Gefles reservlag.

– Det är alltid bra att spela matcher, men egentligen är det väl ingen som vill spela i b-laget. Man vet aldrig vilket lag vi eller motståndarna ställer upp med. Det är väl hälften a-lagsspelare och hälften juniorer.

Emil Hedvall har nått upp till en nivå som de flesta spelare drömmer om – han kan livnära sig på fotbollen. Och med en stor ledarstab med målvaktstränare och ledare omkring sig har hans målvaktsspel utvecklats. Totalt fanns han med på ett 70-tal matcher under säsongen.

– Det är verkligen roligt att kunna ägna sig åt fotbollen på heltid men samtidigt krävs det mycket av oss. Det är så mycket mer än bara att träna. Det är förberedelser inför och efter träningar och matcher, vi måste tänka på mat och vila och resandet tar otroligt mycket tid.

– Jag ska inte säga att det är stressigt, men det känns att det räcker med ett jobb. Jag hade aldrig hunnit med något annat vid sidan av fotbollen.

Mer läsning

Annons