Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedvall på allsvensk bänk

/

På måndag är Emil Hedvall med i den Gefletrupp som inleder allsvenskan med möte mot regerande mästarna Kalmar FF.

Annons

Kalmar FF, Hammarby, Djurgården och Elfsborg; där har ni Gefles ruskigt knepiga inledning på årets fotbollsallsvenska.

– Det finns inga lätta matcher alls i allsvenskan, men vår inledning är riktigt tuff, säger Gefles målvaktsförvärv från Söderhamns FF, Emil Hedvall, inför måndagens premiär.

När gästrikarna gör entré i allsvenskan får med största sannolikhet Emil Hedvall nöta bänken. Något annat vore en präktig sensation.

– Det är väl nästan hundraprocentigt att Mattias Hugosson får stå. Det är inte lätt att komma från division 2-spel till allsvenskan och peta en av Sveriges bästa målvakter, säger den sympatiske masen.

Men han är likväl med i truppen. Och bara en sådan sak, att ena året mota bollar i tvåan och nästa äntra allsvenska arenor från Gävle i norr till Malmö i söder, är stort.

– Lite smånervöst är det, medger han på mobiltelefon på väg i bilen mot sista träningspasset på Strömvallen.

– I går (läs lördag) satt jag och kollade på Elfsborg–Hammarby i den allsvenska premiärmatchen på tv och då förstod jag att det är nära.

Försäsongen har bland annat innehållit sex träningsmatcher för hälsingen. Blott fyra bollar har han fått hämta ur nätmaskorna.

– Jag har fått spela i matcher där vi spelat med en del reserver i laguppställningen, men ändå, jag tycker det har gått bra.

 

Vad är största skillnaden mellan tvåan och allsvenskan?

– Marginalerna är mycket mindre jämfört med tvåan. Alla har bättre speluppfattning och ligger hela tiden rätt i positionerna. Som målvakt gäller det när ett lag kommer på kanten, till exempel, att ligga rätt och inte tjuva åt något håll. Gör man det ser motståndaren det direkt och gör mål. Det gäller att vara noggrann i allt man gör, helt enkelt.

 

Hur har du kommit in i truppen?

– Det tar sin tid innan man lär känna alla, men på två utlandsläger har jag hunnit lära känna alla riktigt bra. Det är som vanligt, en del pratar och hörs mycket, andra mindre.

 

Vilken typ är du?

– Jag tänker efter innan jag säger något!

Mer läsning

Annons