Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är sportreporterns Hälsingedrömlag från säsongen som gick

/

Sportredaktionen låter reporter Rikard Bäckman drömma loss helt fritt.
Här är hans hälsingska fotbollselvor med utgångspunkt från den gångna säsongen.
I dag: Herrlaget.

Annons

Hur Rikard Bäckmans drömlag på damsidan såg ut kan du läsa här.

Formation: I herrlaget blir det en 4-2-3-1-uppställning, som dock inte är fast i formen utan nästan lika mycket en 4–4–2. Rent övergripande är det meningen att fyrbackslinjen oavsett ska vara rak och ganska defensiv, medan de offensiva mittfältarna och den ensamma anfallaren ska stå för det offensiva. Framför allt i offensiven finns det möjligheter att spela ett helt annat spel, då det på bänken finns mer djupledsspel att plocka in. Herrarnas hälsingedrömlag ska dominera bollinnehavet, så är det bara, men det finns spelartyper att använda även för konringsspel och defensivt kunnande för att stänga matcherna vid ledningar.

Målvakt

Niclas Larsson, HuFF

Han är bara Hälsinglands bästa målvakt rakt av – inget snack. Rutin finns i massor, och Niclas Larsson är dessutom en frontfigur och ledartyp. Får ha kaptensbindeln även här.

Försvar

Högerback: Mathias Åkerlund, HuFF

Hälsinglands bästa försvarsspelare under säsongen som gick. Kanske något bättre som mittback, men för lagets komposition får han nöja sig med högerbacken här. Låg, rejäl och säker.

Mittback: Thomas Sundberg, HuFF

Inte mycket till finlirare kanske, men tuffingar behövs också. Smäller på, är lite elak men också positionssäker och erfaren. "Chippen" som han kallas är någon för de andra att luta sig emot i det här laget.

Mittback: Fredrik Stenberg, Söderhamns FF

Ung och mycket lovande försvarsspelare från Söderhamn. Har just varit på provspel hos Åtvidaberg, som åkte ur allsvenskan, vilket om inte annat är bevis för att Stenberg har stor potential.

Vänsterback: Rony Bermal, Bollnäs

Kommer från en fantastisk säsong, hans bästa någonsin. Mot slutet av säsongen har resolute och tekniske Rony Bermal bildat mittbackspar i Bollnäs med Danne Öhlander, men här får han spela som ytterback vilket han är i grunden.

Mittfält

Central mittfältare: Siksten Kasimir, HuFF

Ja, jag vet att Siksten spelat högerback i HuFF, så lugna er nu. Det är på det centrala mittfältet som estländaren hör hemma, punkt! Meriterad som få andra i Hälsingefotbollen, till exempel ungdomslandskamper och spel i Europa league finns på meritlistan. Överlägsen spelförståelse, och har dessutom skaplig speed kvar trots åldern. Kommer att lämna HuFF nu – och om inte annat som en hylling så ska han få spela på mittfältet i drömlaget.

Central mittfältare: Patrik Broman, HuFF

Tillsammans med Åkerlund så var Broman HuFF:s bästa spelare den gångna säsongen. Här finns kvalité som ämnar sig för spel på en högre nivå än division 2. Spelmotor med fin förmåga att sätta passningar i HuFF – har samma roll i det hälsingska drömlaget.

Högermittfältare: Niklas Holm, Söderhamn

En dröm som spelare att ta ut i laget, rutinerade Niklas Holm gör alltid sitt jobb och lite till i 90 minuter. Behärskar mycket och kan spela på flera olika positioner. Till höger på mitten passade bäst i det här fallet, men han kommer få löpa i båda riktningarna.

Offensiv mittfältare: Dido Hussein, Bollnäs

Hälsingefotbollens stora stjärna är han, unge Dido Hussein. Naturligtvis fullständigt given i ett sådant här lag. Har alla färger i paletten, saknar möjligen lite i fysik för att spela avsevärt högre upp än den nivå Bollnäs GIF befinner sig på. Precis som i klubblaget så kommer kreatören få fria händer här – men utgångspositionen är som nummer 10 eller trequartista om man gillar det uttrycket bättre.

Vänstermittfältare: Viktor Jansson, Iggesund

Lite av startelvans skräll, Viktor Jansson som spelade i fyran med Iggesund den gångna säsongen. Jansson, som även spelar innebandy i allsvenskan, har Hälsingeidrottens kanske allra snabbaste fötter. I det här laget ska han slicka linjen på vänsterkanten. Skulle laget hamna under press och tvingas rensa så ska man (om man hinner) se till att rensa åt vänster. Springer i från så gott som alla – och är dessutom begåvad med ett fint skott vilket han visade i kvalet när "Iggarna" klev upp i trean.

Anfall

Forward: Nermin Celjo, Söderhamn

Gävlebon Celjo har just levererat en toppsäsong i Söderhamn. Gillar precis som Dido Hussein att droppa ner och hämta boll, men kommer här få försöka stanna högre upp i banan. Stor, stark, teknisk och har bollmottagarkompetens. Det som Celjo och Dido saknar i rakt djupledsspel kommer de kompensera med mer liraregenskaper. Och på bänken finns ju mer traditionella forwards att stoppa in!

Avbytare

Målvakt: Simon Elgh, Söderhamn

Slängdes från fyran till tvåan när Söderhamns förstemålvakt Emil Johansson gick skadad – och löste det på ett mycket imponerande sätt. Känns som en given backup till mer rutinerade Niclas Larsson i det här laget.

Försvarare: Niclas Lindh, HuFF: Snudd på brutal försvarare – bara hans uppenbarelse är respektingivande. Rutinerad, hängiven och laglojal fotbollsspelare. Niclas Lindh funkar även som ytterback, och då Siksten Kasimir kan gå ner som försvarare räcker det med en back på bänken i det här laget.

Mittfältare: Aimen Sewed, Edsbyn, Johan Persson, Bollnäs och Cihan Sener, HuFF.

Att en sådan som Aimen Sewed spelar i division 4 är rent begåvningsslöseri. En box-till-box-mittfältare som har hög kvalité på passningsspelet och även en hel del målskytte i sig. Johan Persson var Bollnäs playmakernummer ett den gångna säsongen, och håller även han för minst division 2-nivå med sin fina vänsterfot, lugn och trygghet med bollen. En klassisk innermittfältare.

Cihan Sener hade en magisk höst i HuFF, men drogs sedan med skadeproblem och formsvacka. I det här laget kan han användas på en offensiv kant.

Anfallare: Erik Wästman, Rengsjö och Pelle Lööf, HuFF

Pelle Lööf gör alltid sina mål. Den senaste säsongen blev det 15 i division 2, vilket är mycket stabilt. Springer inte runt och syns hela tiden i matcherna, men vill man få till ett rakare spel så byter man in denna måltjuv. Samma gäller Erik Wästman, Rengsjös djupledsmaskin och powerforward, som är oerhört jobbig att möta. Som sagt: det finns utrymme att förändra en match med dessa två anfallare på bänken.

Ingår även i truppen

Dennis Backström, ytterback Iggesund och André Mickelsson, anfallare Forsa: Två framtidslirare måste ju få vara med och lära i detta lag. Dennis Backström och André Mickelsson står redo att ta plats på bänken och göra inhopp i matcherna. Backström är en mycket lovande ytterback som var ordinarie i Iggesund den gångna säsongen och Mickelsson från den framgångsrika Forsaskolan har speed och bra avslut.

Tränare

Pelle Lindberg, Hudiksvall: 56-åring från Harmånger vars främsta merit är en heltidsanställning hos GIF Sundsvall som ansvarig för tipselitlaget. Har tränat HuFF och tidigare ABK i omgångar. Klok och noggrann fotbollstränare som har en förmåga att få laget med sig och lyfta de han jobbar med. Gillar att ta ansvaret fullt ut, och jag lämnar gärna över det här lagbygget till honom.

Mer läsning

Annons