Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han hittade eget toppjobb

/

I många år, 15 för att vara exakt, jobbade Sören Ericson, 54 år, som arbetsförmedlare.


Och till slut hittade han drömjobbet.


Till sig själv.


Nu är han anställd av Norrlandslaget, GIF Sundsvall och har jobbet som assisterande tränare.

Annons

I och för sig. Sören Ericson var under två säsonger tränare för Ljusdals BK. Det var när laget fortfarande tillhörde allsvenskan, numera elitserien.

Men det är fotbollen som hela tiden, nästan i alla fall, varit Sörens ettasport. Han har fungerat som tränare i en rad klubbar i grannskapet, Ljusdals IF, Järvsö BK, Ramsjö SK, Delsbo IF, Hudiksvalls ABK och så klev han över gränsen till Östavalls IF och så småningom damklubben i Sundsvall, SDFF.

Och det var när han tränade Sundsvallsdamerna som han fick ögonen på sig från GIF Sundsvall. Och när han i våras tackade för sig vad gäller damfotboll så blev han kontaktad av just Giffarna. Och nu har han hittat drömjobbet.

– Jag hade att välja på den svenska dammästaren Linköping och jobbet i Giffarna. Och efter att ha pratat med huvudtränaren Sören Åkeby så bestämde jag mig direkt. Och tänk att bara kunna ägna sig åt fotboll.

Till att börja med är jag tjänstledig från arbetsförmedlingen, men eftersom kontraktet med Giffarna lyder på tre år så får vi se hur det blir med det jobbet.

I första hand ska han assistera Sören Åkeby, men han också ska fungera som mentor till Joel Cedergren som har hand som klubbens U 21-lag.

– Det kan tyckas lite konstigt att säga när jag nu får göra det jag helst vill, det vill säga att hålla på med fotboll.

Mer läsning

Annons