Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamrén hyllades på Lerkendal

/

För en vecka sedan slutade Erik Hamréns anställning i norska Rosenborg. Det för att bli svensk förbundskapten på heltid.
I måndags kväll var Erik inbjuden till Rosenborgs hemmamatch mot Kongsvinger för avtackning. Och i paus fick han sitt stora tack både från klubben och fansen.
– Stort, mycket stort, säger Erik om hyllningarna från ett fullsatt Lerkendal.
Så stort att tårarna kom.

Annons

För ganska exakt två år sedan kom Erik Hamrén till det norska storlaget Rosenborg. Då var det ett storlag på dekis och Erik Hamréns uppgift var att ta tillbaka titeln som "Norgeetta" – och ta laget ut i Europa igen.

När det gäller guldet i Tippeligan så kom det förra säsongen – och tänkt var att det skulle bli en repris på det den här säsongen. Plus att laget också skulle kvalificera sig för spel i Europa med Erik Hamrén vid rodret. Rosenborg ville efter NM-guldet förlänga kontraktet med Erik, trots att ett år återstod.

Men så kom det här med svensk förbundskapten för Erik Hamréns del. Tänkt var att Erik skulle fullfölja sitt kontrakt den här säsongen ut, samtidigt som han skulle sköta sitt jobb som förbundskapten. Det blev mycket jobb, massor av jobb, men så hittades en överenskommelse där Erik fick sluta sin anställning redan den 1 juni.

– Det har varit en jobbig tid, men det visste jag om när jag tog på mig jobbet som förbundskapten samtidigt som jag skulle fortsätta som vanligt i Rosenborg, säger Erik.

Men så hittades alltså en lösning i och med att den förre Rosenborgstränaren, i sammanhanget legendariske, Nils-Arne Eggen tog på sig tränaruppdraget i klubben igen. Det i väntan på en ny långvarig lösning i form av Stabaeks svenska tränare Jan Jönsson?

Nu fick Erik Hamrén hasta iväg från Trondheim efter bortamatchen mot Viking Stavanger på grund av dubbla landskamper (Bosnien och Vitryssland), men i måndags kväll när Rosenborg spelade seriematch mot Kongsvinger så var Erik inbjuden. Inbjuden för att tackas av för det han gjort för klubben.

– Det var oerhört stort och en jättefin avslutning på de två åren i Rosenborg. Den kända artisten och RBK-supportern Åge Alexanderson hade gjort en video och en ny text till en känd Rosenborgssång som hela publiken sjöng med i. Det blev för mycket så tårarna kom, berättar Erik.

Tårevått som det heter på norska.

– Det kändes lite konstigt att sitta på läktaren på Lerkendal, men härligt att se grabbarna vinna stort (4-0) och gå upp i serieledning. Det var ett fint slut på de två åren i Trondheim.

I går handlade det och packning och urstädning av lägenheten och mot kvällen flytt hem till Göteborg.

– Det ska bli oerhört skönt att få komma hem. Jag har inte varit med till Göteborg sedan i januari.

Och närmast?

– Nu blir det en, tycker jag, välförtjänt semester på Kanarieöarna.

Mer läsning

Annons