Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingland till slutspel i Postnord Cup: "Vi visade att vi var bäst"

/

Målet inför helgen var glasklart: Hälsingland skulle vidare till slutspelet.
På söndagseftermiddagen stod P16-laget som gruppsegrare i Postnord Cup i Ljusdal.
– Det känns riktigt kul, säger Jesper Koskinen som blev matchvinnare i den avgörande matchen mot Medelpad.

Annons

Efter oavgjort, 1–1, mot Ångermanland hängde allt på söndagens match mot Medelpad. Seger eller oavgjort skulle ta Hälsingland till gruppsegern, och vidare till slutspelet i Postnord Cup.

Läs mer: Så gick det för F16-laget i Cup Kommunal

Matchen mot Medelpad blev jämn, men det var Hälsingland som hade de hetaste chanserna. Albin Törnberg hade ett farligt skott tidigt i första halvlek och Abdulmannan Khalil var nära på nick i slutet av halvleken.

Men till den andra halvleken var det ännu mållöst. Fram till Jesper Koskinen byttes in. Efter 61 minuter satte han 1–0-målet på en målvaktsretur.

– Jag var på rätt plats vid rätt tillfälle skulle man kunna säga. Även om kryss hade räckt är det alltid skönt att vinna, säger Jesper Koskinen.

Hans mål blev matchen enda, även om han kunnat bli tvåmålsskytt i slutet av halvleken. Då brände han ett friläge genom att skjuta över.

– Jag hamnade med balansen bakåt, den borde ha suttit, säger han.

Att laget nu är vidare till slutspelet i Luleå, som spelas 15-17 januari nästa år, var helt enligt målet.

– Det var väl det. I alla fall att vi skulle ta oss vidare på något sätt. Det känns riktigt kul, och roligt att fortsätta hålla i gång med det här gänget. Det är sköna killar och vi är många som umgås utanför planen, även om vi bor på olika ställen, säger Jesper Koskinen.

Inför helgens gruppspel i Ljusdal har distriktslaget tränat ihop fyra-fem gånger. Laget är sammansvetsat och förbundskaptenen Patrik Melin var mer än belåten efter avancemanget.

– En riktigt bra laginsats, vi fick verkligen ihop lagdelarna. Innan helgen sa vi att det var vår tur och att det var dags den här gången. Vi skulle visa att vi var bäst och det tycker jag att vi gjorde, säger han.

Hemligheten bakom det sammansvetsade gänget kan ligga i att många delar vardag med varandra.

– Jag har ju stommen från fotbollsgymnasiet och det gör nog sitt till för laget, säger Patrik Melin.

Extra krydda till laget ger målvakten Tim Rönning, som inför säsongen flyttade ner till Borås för spel i Elfsborgs U17-lag. Trots erbjudande om spel i Västergötlands distriktslag valde Rönning att ta en snabbvisit hem till Hälsingland.

– Jag kunde inte svika grabbarna så det kändes självklart att komma hem och spela, säger han.

Mer läsning

Annons