Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingar med nya mål i sikte

/

När Hälsinglands P 93-killar på lördagen tar emot Västergötland i semifinalen av Cup Byggnads skrivs det fotbollshistoria.
Så långt framme har något hälsingelag aldrig varit på pojksidan.
– Det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Och vi är definitivt inte mätta. Vi kan gå hela vägen, säger Hasse Olsson, spelarutvecklare i Hälsinglands FF.

Annons

Bäst när det gäller har varit ett epitet som stämt perfekt så här långt. Efter andraplatsen i det inledande gruppspelet under december mot Medelpad och Jämtland-Härjedalen fick Hälsingland en ny chans att ta sig till slutspel när laget i januari ställdes mot Ångermanland. Där blev det en skön 3–0-seger och hälsingarna kunde kvittera ut en biljett till slutspelet i Luleå.

Där inledde Hälsingland med en 4–1-seger mot Norrbotten och efter 3–1 mot Gästrikland var semifinalplatsen säkrad.

– Vi har fått spela tävlingsmatcher tre månader på raken och det har varit nyttigt, säger Hasse Olsson som tillsammans med Roger Rahm leder laget.

I semifinalen ställs Hälsingland mot Västergötland.

– Det är ett bollskickligt lag med många bra spelare. Elfsborgs Simon Hedlund är en kvick spelare som vi måste få grepp om, säger Hasse som känner sin motståndare väl då de kamperat tillsammans i P 16/17 -landslaget.

Att Hälsingland fått hemmaplan och att matchen spelas på Sparbanken Arena i Hudiksvall är en klar fördel.

Nyckelspelaren i Hälsingland är Ljusdals Mehmed Hafizovic som precis kommit hem från landslagsspel med P 17-landslaget i Schweiz.

– Att vi i den här kullen har två spelare som finns med i landslagets 40-mannatrupp visar att vi har en riktigt bra årgång, säger Hasse som förutom Mehmed även har ABK:s Fredrik Rahm som kan bli aktuell för en plats i det svenska landslag som i månadsskiftet mars-april ska spela det avgörande EM-kvalet i England.

Mer läsning

Annons