Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingar fast i EM-staden

/
  • Killarna som såg finalen: Kalle Mårtensson, Erik Larsson, Jimmy Svensson, Olov Olsson, Nenne Bestic, Jimi Arousell, Micke Svärd, Victor Brolin, Stefan Norberg, Jocke Bergius, Filip Skoglund och Axel Nilzon. Kalle, Jocke, Filip och Axel har rest hem i egen bil – övriga är kvar i väntan på minibussen.

Kompisgänget från Ljusdal skulle göra en snabb tur och retur för att se U21-finalen i Prag.
Två dagar senare är grabbarna fast i Tjeckien med en trasig – och borttappad (!) – minibuss.
– Våra arbetsgivare kanske inte är så nöjda, säger Victor Brolin.

Annons

EM-guld till Sverige och en gulblå supporteruppvisning i världsklass. För alla fans som var på plats i Prag i tisdags blev finalsegern mot Portugal ett minne för livet.

Kanske kommer ett kompisgäng från Ljusdal att minnas den allra bäst.

Snart två dygn efter slutsignalen i EM-finalen är åtta av de totalt tolv grabbarna som åkte fortfarande strandsatta i Tjeckien – utan att veta hur de ska komma hem.

– Det är lite synd om oss. Vi har fått trösta oss med mat, vin och öl och det som staden har att erbjuda, säger Victor Brolin, 26.

Allt började i måndags kväll när ligan rullade mot Prag i minibuss och med Victor Brolin vid ratten. 182 mil senare, med tre mil kvar till den tjeckiska huvudstaden, började minibussen "vibrera".

– Sedan skar det till, så vi styrde ut i vägrenen. Det satt två bultar i varje framdäck, resten hade gått av. Och där stod vi åtta grabbar som fån i ett dike mitt ute i ingenstans, säger Victor Brolin.

Innan däckhaveriet hade gänget dessutom hunnit med en punktering i danska Helsingör och en fortkörningsböter precis vid tjeckiska gränsen.

– Då skulle vi ha pass och uppgifter på bilen, det jag hade var besiktningspappren. Jag tänkte att nu åker vi i fängelse. Vi fick böta 500 tjeckiska kronor, 181 svenska, säger Victor Brolin.

När försäkringsbolaget ordnade med transport till Eden Arena lämnade killarna minibussen på motorvägen. Efteråt bärgades minibussen – och nu vet de inte var den finns.

– Den är på någon form av verkstad. Vi har fått en adress, men vi vet inte var den ligger eller vad den heter, säger Victor Brolin.

Om jag frågar så här, då – är ni uppgivna?

– Är det något ställe det ska bli så här på så är det väl i Prag. Men i dag skulle vi ha jobbat allihop, så arbetsgivarna kanske inte är så nöjda. Och inte de respektive heller.

Vad händer härnäst?

– Senaste budet är att verkstaden inte rör bussen eftersom det är eftermarknadsfälgar. Bilen blir antagligen hemkörd på transport och vi med flyg. Vi blir kvar minst en natt till.

Hur mycket längtar ni hem?

– Det vore förbannat skönt att få komma hem och sova i sin egen säng, även om det är jäkligt trevligt här.

Hur ser det ut med packning? Som kläder?

– Körkort, kort att handla med och... ja, det var allt. Vi har ingenting. Vi var inte inställda på det här. Vi skulle ner och vända bara.

Mer läsning

Annons