Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glada vinnare

/

Glada Hudik-straffen blev precis det arrangemang man hoppades på. Härliga fajter, månghövdad publik, och spännande finaler.

Annons

Det var snudd på folkfest på Glysis på fredagskvällen. Publik och deltagare minglade omkring mellan matcherna. Många satt på läktaren, medan andra hängde vid staketet för att komma lite extra nära.

I gräset en bit ut på fotbollsplanen satt tjejlaget Gräddhyllan och väntade på sin tur.

– Huvudsyftet är att vi ska slå våra sambor. Dom spelar i Stiftelsens lag, säger Anna Höglund.

Men Stiftelsens lag förlorade, och tjejerna fick inte chansen att utmana killarna. Men det gjorde inte så mycket när allt kom omkring.

Ganska snart stod det klart att finalen i ungdomsklassen skulle stå mellan Forsagrabbarna och Beach boys. Beach boys översatt till svenska blir Strands pojkar.

Som målvakt i ungdomsfinalen stod landslagsmeriterade Lina Ringshamre.

Lina var tuff i målet, men till slut var det Beach boys som stod som segrare. I laget spelade Alexander Mäki, Felix Örnehag, Filip Åkerlund, Linus Högbom och Pelle Åström.

Till final i vuxenklassen gick Maln United och Kontorscenter.

Och plötsligt uppstod ett litet problem. Fredrik Sundfors skulle stå i mål i finalen, men nu bar det sig inte bättre än att han var med i finallaget från Maln. Så snabbt fick arrangören utse en ny finalmålvakt, och valet föll på Mathias Swärdh, som i semifinalen stått för flera snygga räddningar för sitt lag.

Och som väntat blev det en tuff fajt innan Kontorscenter stod som segrare.

Mer läsning

Annons