Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Giffarna vann utan att imponera

Målet är givet – raka vägen tillbaka är vad som gäller.
I går inledde Gif Sundsvall marschen mot allsvenskan genom att vinna premiären i superettan hemma mot Falkenberg med 2–1 (1–1).

Annons

Rättvist, ja visst, men knappast imponerande.

Giffarna har fått behålla stora delar av den trupp som ramlade ur allsvenskan förra säsongen och med "nygamle" Jonas Wallerstedt tillbaka i laget har man pekats ut som favoriter till att ta steget upp igen. Visst kan det bli så, men då krävs betydligt bättre spel än vad man visade upp i premiären. Risken är stor att laget blir "sönderläst" om man inte kan variera spelet mer än vad som skedde i går.

Nu körde man ständigt med långa och höga bollar mot toppduon Hannes Sigurdsson och Jonas Wallerstedt, ett spel som visserligen gav 1–0 i 26:e minuten då Wallerstedt nickade in Ari Skulasons inlägg, men också ett spel som blev monotont.

Nämnde Skulason slarvade sedan i den 42:a minuten, ett slarv som ledde till att Stefan Rodevåg kunde skicka in 1–1 bakom Fredrik Sundfors.

Giffarna började andra halvlek lika piggt som man började första och 2–1–målet kom i den 52:a minuten genom Robert Mambo Mumba, även det på nick.

Sedan hade hemmalaget kontroll på händelserna fram till sista kvarten då man släppte in gästerna i matchen igen, men närmare än ett friläge för Erik Johansson – och en jätteräddning av Fredrik Sundfors – kom inte hallänningarna.

Gif Sundsvall imponerade inte, men vann rättvist...

Mer läsning

Annons