Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle grejade en poäng mot Hammarby

/
  • Johan Oremo gick mållös från planen när Gefle kryssade mot Hammarby.

Gefle med Johan Oremo och Emil Hedvall i laget fick en drömstart hemma mot Hammarby. Men laget blev för försiktiga och Hammarby kunde kvittera. Matchen slutade 1–1.

Annons

Åttonde bortamatchen och fortfarande ingen seger för Hammarby. Fint passningsspel på mittfältet ger ju inte några segrar och det har varit tunt med trepoängare överhuvudtaget för Hammarby under säsongen. Senaste vinsten kom 24 april hemma mot Åtvidaberg och det är hemma som Hammarbys totalt tre segrarna (på fjorton spelade matcher) har tagits.

Fällmans första fullträff

Borta på Gavlevallen blev det nu ännu ett poängtapp för Bajen som fick en tung start då Gefles mittback David Fällman nickade in 1–0 redan i åttonde matchminuten.

Målet var hans första i Gefletröjan på fyra säsonger, det var dessutom det första allsvenska målet i karriären för lagkaptenen som nu kunde jubla över ett riktigt läckert mål på hörna.

Fällman mötte Jens Portins hörnspark med en perfekt tajmad nick, bollen gick mellan benen på Hammarbybacken Mats Solheim innan den sudsade in vid stolpen.

Snacka om att pricka rätt på alla sätt och vis.

Men David Fällman var inte ensam om att bjuda på fotbollsgodis.

Drömmål av Besara

Nahir Besaras kvittering till 1–1 i trettonde matchminuten var minst sagd sevärd – en blixtsnabb tvärvändning på en femöring, följd av en perfekt träff med vänsterfoten på bollen som seglade i en elegant skruvad båge bort mot högra sidan av målet.

Ett skott som Geflemålvakten Emil Hedvall såg chanslös ut att nå – det verkade han tänka själv också, då han stod kvar mitt i målet och inte ens försökte slänga sig efter bollen.

Besara hade även ett stenhårt skott i ribbkrysset i 70:e spelminuten men närmare en seger än så kom hans Hammarby inte.

Gefle spelade å sin sida lite väl försiktigt och kunde ha gått på hårdare framåt. Nu blev det mer att bevaka den vunna poängen och satsa på kontringar och fasta situationer i hopp om ett segermål. Men det kom aldrig.

TT

Mer läsning

Annons