Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gefle blickar uppåt i tabellen

/

Tre matcher i kvalet till Europa league. Två i Svenska cupen.

Gefle har inte legat på latsidan under det allsvenska sommaruppehållet.

– Vi har nog ett litet försprång gentemot lag som inte spelat lika många tävlingsmatcher. Vi är redan inne i det, säger målvakten Emil Hedvall inför omstarten av allsvenskan.

Annons

Gefle fick ett tolv dagars träningsuppehåll under sommaren. Tid som förre SFF-målvakten Emil Hedvall spenderade på bland annat Kolmården och Gotland. Men sedan 10 juni är det fullt fokus på fotbollen igen, med fem avverkade tävlingsmatcher i två olika cuper.

– Det är skönt att vi har haft så mycket tävlingsmatcher, det är en helt annan sak än att bara träna och spela träningsmatcher, säger Hedvall om matchandet under sommaren.

I Svenska cupen blev det vinst mot Ljungskile, innan det tog stopp mot Kalmar i femte omgången. Två matcher där Hedvall fick chansen mellan stolparna.

– Det är kul att få stå i bra matcher och det har känts bra både för min och lagets del.

I torsdags föll man i den första matchen mot Dinamo Tbilisi i kvalet till Europa league. Nästa vecka spelas returen i Georgien, men dessförinnan väntar tabelljumbon Trelleborgs FF i allsvenskan. Endast fyra poäng skiljer mellan TFF och elfteplacerade Gefle.

– Det är en viktig match, men det är alla matcher i en så jämn serie som allsvenskan. Under vårsäsongen spelade vi inte så bra som vi vet att vi kan. Vi vann bara en match på hemmaplan och det måste vi ändra på.

– Vi måste börja vinna så att det biter lite i tabellen. Vi har inte funderat så mycket på bottenstriden, vi har topp tio som målsättning och det ska vi kunna klara.

Hedvall och hans lagkamrater undviker alltså att kika nedåt i tabellen.

Mer läsning

Annons