Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästerna borde ha vunnit

/
  • Bollnäs Jonathan Ståhl laddar på rejält, men kunde inte överlista ABK: Pelle Lööf, som också gjorde ABK:s 1–0-mål.
  • Bollnäs Jonathan Ståhl laddar på rejält, men kunde inte överlista ABK: Pelle Lööf, som också gjorde ABK:s 1–0-mål.

I den 90:e minuten tryckte Bollnäs Dennis Bergman in 1–1 i bortamatchen mot ABK 2 och räddade en poäng.
Rättvist? Nej, en poäng var för lite för Bollnäs. Gästerna borde ha vunnit.

Annons

– Vi spelar bra de första 20 minuterna, men sedan tar de över, sa ABK-tränaren Jonas Höglund, som fick se matchen från sidan efter förra veckans avvisning.

Han fick se sitt lag starta matchen med fart och fläkt, och i den åttonde minuten kom hemmalaget i en snabb kontring. Niclas Lindström spelade ut bollen till Fredrik Rahm och han hittade Pelle Lööf framför målet, och i det läget missade inte Lööf.

Men så värst mycket mer hände inte framåt för ABK:s del. Det snabba spelet efter marken byttes till långa och höga bollar mot Bollnäs försvar, och det passade gästerna bra.

Bollnäs jobbade sig in mer och mer i matchen, och den sista kvarten före paus osade det kvittering flera gånger om, bland annat hade Alen Bohonjic en boll i stolpen. Men även Pelle Lööf hade en stolpträff för hemmalaget.

I andra halvlek handlade det i stort sett om Bollnäs mot ABK-målvakten Victor Åkesson. Men hur än gästerna försökte så stod Åkesson i vägen – ända fram till den sista matchminuten. Då skaffade sig Bollnäs sin 15:e hörna och på Åkesson fick aldrig grepp på Andreas Andersson nick, utan släppte en retur. På den höll sig Dennis Bergman framme och stötte bollen i målet.

Mer läsning

Annons