Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsspelare döms för våld

Efter slutsignalen blev det bråk med flera inblandade.

Annons

Förra veckan hölls rättegången mot två killar som åtalats för misshandel efter en fotbollsmatch i höstas. På måndagen kom domen.

Hudiksvalls tingsrätt anser det bevisat att 17-åringen slog ett slag i ansiktet på en spelare i hemmalaget och att 18-åringen sparkade hårt mot hemmaspelarens rygg medan han låg ner.

Båda fälls för misshandel och döms till ungdomstjänst, det vill säga oavlönat arbete. Tingsrätten ser allvarligare på sparken mot ryggen och 18-åringen döms därför till 50 timmars ungdomstjänst medan 17-åringen döms till 25 timmars ungdomstjänst.

Den misshandlade killen tilldöms 2 400 kronor i skadestånd för smärtan i ryggen och ansiktet. Däremot blir han utan ersättning för kränkning, eftersom rätten anser att han själv startade det hela genom att ge sig på en annan spelare.

De rättsliga turerna efter kaoset på planen är inte klara än. Även killen som misshandlades har i sin tur åtalats. Han anklagas för försök till grov misshandel mot en lagkamrat till de som nu dömts. Ännu en rättegång väntar därför inom kort.

Mer läsning

Annons