Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första poängen för Näsviken/Delsbo

– Vi behövde de här poängen mer än dem, konstaterade Jan-Åke Larsson sedan hans Näsviken/Delsbo besegrat Edsbyn med 3–1 (1–0), och därmed tagit sina första poäng för säsongen.

Annons

Inledningsvis var det inte mycket som tydde på att Näsviken/Delsbo skulle gå segrande ur striden.

Edsbyn var det starkaste och snabbaste laget, och alla hemmalagets försök till anfall stoppade snabbt och resolut av Edsbyn.

I 33:e minuten fick hon kapitulera, då en boll från Jennifer Jonsson studsade ur händerna på Johanna Svedberg, och Edsbyn tog en rättvis ledning i matchen.

Men redan i den 46:e minuten kom kvitteringen, men då via ett självmål, en nickskarv som smet in i Edsbymålet, och ställningen var 1–1.

– Det var tur att vi fick 1–1 så pass snabbt, konstaterade Jan-Åke Larsson.

För målet gav Näsviken/Delsbo den energi de så väl behövde. För även om de fortfarande hamnade lite på efterkälken, så gav de sig inte utan krigade om varje boll.

När Edsbyspelare för ett ögonblick tappade lite positioner framför egna målet, var Jenny Blomdahl snabbt där, och kunde i ensamt majestät ge Näsviken/Delsbo ledningen med 2–1.

Sex minuter senare var det dags igen, då Näsviken/Delsbo surrade som ilskna bålgetingar framför Edsbymålet, och Jenny Blomdahl, som tredje dam på bollen, utökade hemmalagets ledning till 3–1, som också blev slutresultatet.

– Vi gör väl ingen större match, men tjejerna ska ha en eloge för att de jobbade och slet till sista minuten. Alla gör en bra match men Johanna Svedberg i målet, Amanda Linde, tvåmålsskytten Jenny Blomdahl och unga vänsterbacken Therese Jonsson måste plussas extra för. Det här var en efterlängtad seger, säger Jan-Åke Larsson.

Tomas Jonsson, Edsbytränaren, var besviken över resultatet.

– Ja, jag är jättebesviken över resultatet. Jag var besviken redan vid 1–1. När vi hamnar i underläge blir passningarna snabba och för hetsiga. Det finns mer tid att förvalta bollarna, men vi blir stressade. Men det kommer att svänga många gånger, det är en tajt serie, säger Tomas Jonsson.

Mer läsning

Annons