Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försiktiga mål för Oremo och DIF

/

Johan Oremo och hans Djurgården hade en miserabel fjolårssäsong. På söndag inleder man en ny säsong med match borta mot Häcken.

Det försiktiga målet för både ex-hälsingen och laget: att slippa en repris av hemska 2009.

Annons

Efter flera framgångsår drabbades Johan Oremo 2009 av motgång efter motgång med uteblivna mål och skador. Även laget gick knackigt och räddade det allsvenska kontraktet efter kvalspel mot Assyriska.

Känslan inför årets seriepremiär?

– Oerhört laddad är man, förstås. Efter fjolårssäsongen är det svårt att inte vara revanschsugen. Vi har ett helt annat flow i laget och det ser bra ut inför premiären. Inte minst Christer Youssef ser intressant ut.

Din egen form så här långt?

– Jag vet inte riktigt var jag står i och med att jag inte har spelat på ett bra tag. Jag började träna för fullt förrförra veckan. Foten är hel och knäet näst intill helt och det har känts bra på träningarna och kroppen känns bra, men jag har inte spelat i någon av träningsmatcherna.

Hur har uppladdningen sett ut för dig och Djurgården?

– Vi var i Turkiet förrförra veckan och mötte ett vitryskt och ett ryskt lag. Sedan har vi spelat fyra–fem träningsmatcher. Annars har det förstås handlat om mycket fysikträning, allt för att vara beredd på det som komma skall.

Dina personliga mål inför säsongen?

– Jag har inte satt upp några mål. Mitt mål är först och främst att komma tllbaka efter skadorna som hållit mig borta så länge.

Och lagets?

– Vi har inte satt upp några riktiga lagmål heller, mer än att vi helt enkelt ska göra en bättre säsong än den förra. Där spelade vi ju med kniven på strupen i de sista matcherna innan vi klarade kontraktet i den sista matchen.

Profiler att hålla koll på i ditt lag?

– Christer Youssef! Han har sett väldigt stark ut på försäsongen och gjorde två mål så sent som i helgen. Och så kan ni kolla lite extra på finnen Kasper Hämäläinen och Jonson. En hel Mattias Jonsson är alltid farlig!

Favorit att höja Lennart Johanssons pokal som svenska mästare i höst?

– Elfsborg är ju alltid med, liksom Göteborg ... och AIK. Men jag säger Elfsborg.

Tips i premiärmatchen?

– Vi vinner den med 2–0 och Christer Youssef gör båda målen.

Mer läsning

Annons