Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust – men länge levde Trönö

/

Debuten i division 3 smakade länge och väl poäng för Trönö, men när matchen mot Huge var över hade Gävlelaget sprintat förbi efter att ha vänt 0–1 till 4–1. De tre sista målen gjordes sista kvarten.

Annons

Trönö spelade i går fotboll på en nivå man aldrig tidigare varit på – i den historiska premiären borta mot Huge tog man sats mot sin första säsong någonsin i division 3.

Visserligen blev det förlust med 4–1, men det efter att man tappat mark sista kvarten.

– Vi åkte hit med tanken att ta poäng, säger Trönös Lars Wiklund efter säsongspremiären.

Visst måste det ha varit extra speciellt att ha varit iklädd Trönös matchställ i gårdagens premiär. Matchen i går var deras första i division 3 och man ledde länge drabbningen med IK Huge – ett lag som förväntas ligga högt upp i serien vid säsongens slut.

– Vi är nöjd med den första halvleken och spelar en bra fotboll mot ett sånt här lag som Huge, tycker Trönös Lars Wiklund.

För kanske blev Huge något överraskade över att Trönö spelade respektlös fotboll – ett spel som verkligen fungerade. Bröderna Tomas och Christer Wallgren hade några farliga kombinationer tillsammans där den ena av dem fixade straffen som gav Trönö ledningen i den 28:e matchminuten.

Christer Wallgren fick en knuff i ryggen och Tommy Öhrn rullade in 1–0 från straffpunkten. Nykomlingarna från hälsingebygden var i ledningen.

– Det är en bra start vi får där och jag tycker vi håller i bra sedan också, säger Wiklund, som sedan tidigare har division 3-säsonger med Söderhamns FF.

Efter paus höll dock inte Trönös spel längre. Huge höjde upp tempot ett snäpp och när inte ens den storspelande unge målvakten Emil Johansson kunde stå i vägen rann det iväg. Ledningen kvitterades och sedan gjorde gästrikarna både 2–1, 3–1 och 4–1 inom loppet av 15 minuter.

– Jag är väl rätt nöjd med min insats förutom deras 2–1-mål då jag kommer lite långt ut, men synd att det blir några mål i slutet så här, säger Trönös 18-åriga målvakt.

För fram till den 58:e minuten var man ett lag i ledning och det måste väl ändå ses som en bra bedrift.

– Det är klart att man åker hit med tanken att plocka poäng, men Huge är ju vad vi förstått ett lag som ska vara rätt högt upp i tabellen. Men sen i takt med att vi flyttar fram i slutet får de in några enkla bollar, resonerar Wiklund.

Nästa helg spelar Trönö den hemmapremiär som skulle ha spelats förra helgen (uppskjuten på grund av spelplan) och då får även bygden Trönö skåda sitt lag i division 3.

– Det blir ett riktigt hälsingederby eftersom att vi möter Rengsjö, det kommer bli grymt kul, säger Emil Johansson förväntansfullt.

GUSTAF WALLINDER

Mer läsning

Annons