Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finalklart i DM - Söderhamn vann prestigemötet: "Nu ska vi ta revansch"

/

Bollnäs och Söderhamn på herrsidan.
Ljudsal och Iggesund på damsidan.
Det är lagen som gör upp om DM-guldet.
– Nu ska vi ta revansch på Bollnäs för förlusten i träningsmatchen, säger Söderhamns Nermin Celjo.

Annons

Ljusdalsdamerna var redan klara för final innan lördagens semifinal då Mohed som bekant drog sig ur. Något som däremot blev klart under lördagen var deras finalmotståndare, och det stod mellan Iggesund och Edsbyn.

En match som Iggesund till slut kunde vinna med klara 4–1 efter bland annat två mål av Malin Jonsson.

På herrsidan gjorde Bollnäs och Strand upp i den första semifinalen, och det skulle bli Bollnäs som kunde dra det längsta strået. Hamode Hussein påbörjade och avslutade målskytten medan Johan Sköld stack emellan med sitt 2–0-mål.

Lördagens sista semifinal bjöd på prestigemötet Söderhamns FF–Hudiksvalls FF.

Där såg en tät förstahalvlek ut att sluta mållöst, men bara minuter från halvtid kunde Söderhamnsanfallaren Nermin Celjo vinkla in 1–0 som avslut på ett fint anfall. Bara minuter innan ledningsmålet hade Hudiksvalls Per Lööf prickat ribban.

– Vi gör det bra från första början och gör det vi ska, säger Celjo om den första halvleken.

Under matchens 45 sista minuter försökte Hudiksvall trycka på offensivt för ett kvitteringsmål och hade också en boll i stolpen i inledningen av halvleken.

Närmare än så kom de däremot aldrig.

I stället kunde Simon Fäger utöka Söderhamnsledningen till 2–0 med ett skott som via en motståndare gick i en båge över en chanslös Niclas Larsson i Hudikmålet. Ett mål som också blev matchens sista.

– Skönt. Det var mycket på spel, med finalplats för att ha chans på Svenska cupen och match mot Hudik, säger SFF-tränaren Dennis Ohlsson och fortsätter:

– Vi ligger väl lite fel i planeringen med tanke på att jag kom in sent, men jag tycker att vi gör det taktiskt bra. Vi kunde väl ha avgjort lite tidigare och det var lite slarv offensivt. Men de skapar inte så mycket och jag tycker att det var ett bra genrep.

För Söderhamns del väntar nu alltså Bollnäs i DM-finalen senare i sommar. Och där vet Nermin Celjo vad som gäller.

– Vi har revansch att kräva på Bollnäs sedan vi förlorade träningsmatchen, säger han.

Mer läsning

Annons