Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fasta situationer fällde Team Hudik

Team Hudik var väldigt när att lugga obesegrade topplaget Frösö på poäng på Lövsta IP på lördagen. Men trots ledning med 2-1 när knappa tio minuter återstod fick Mats Johansson och hans tjejer vända hemåt utan poäng sedan Frösö vänt och vunnit med 3–2 tack vare två sena mål

Annons

– Tungt. Vi var värda minst en poäng i den här matchen, sa Mats Johansson.

I första halvlek spelade Team Hudik helt efter ritningarna och Frösö fick aldrig i gång sitt spel. Ändå kunde hemmalaget ta ledningen i den 27:e minuten då Emma Eriksson nickade in lagets första hörna.

Men Team Hudik replikerade snabbt, och fyra minuter senare nickade Jonna-Li Hedqvist in kvitteringen, ett resultat som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek tog Frösö ett starkt initiativ, men på en kontring kunde Elin Lindqvist ge Team Hudik ledningen med 2-1.

Sedan följde en lång hemmapress, dock utan att laget skapade några vassa chanser, annat än på fasta situationer.

2-2-målet i den 84:e minuten kom efter en frispark som följdes av en väldigt tilltrasslad situation. Bollen låg och dansade på mållinjen och till slut blåste domaren för mål, trots stora protester från Team Hudiks spelare som menade att hela bollen aldrig var över linjen.

Det hela var på väg att sluta oavgjort när Frösö i slutminuten fick en hörna, och på den hörnan kunde Sara Vestfält nicka in jämtländskornas segermål.

– Vi gör en mycket bra match där vi inte släpper till några chanser i själva spelet, utan det var ju bara på fasta situationer som de skapade något, sa Mats Johansson.

Mer läsning

Annons