Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagerhof sänkte Arbrå

/

Efter en vårsäsong förlagd till Solrosens konstgräs har Arbrå BK äntligen fått göra riktig hemmapremiär. Men matchen på Arbrå IP blev ingen jubelföreställning för de röda. Istället var det gästande Edsbyn, för kvällen klätt i vitt som fick fira efter två mål av Christian Fagerhof.

Annons

Segern (2-1) innebar tre viktiga poäng för Edsbyn och segerkreatören Fagerhof menar att det var lite av en nyckelmatch för att ha en chans att haka på i toppen av tabellen.

– Vi var tvungna att vinna den här för att kunna vara med när tåget går.

Och visst var det Edsbyn som visade den hetaste viljan. Man startade i ett rasande tempo och redan efter fem minuters spel kunde Fagerhof spräcka Arbrås nolla då Daniel Dahlberg i hemmamålet fumlade in en halvträff.

Kvarten senare höll sig anfallaren Fagerhof framme igen och visade vad effektivitet innebär. Två mål av anfallaren på lika många chanser.

Hemmalaget å andra lyckades inte skapa en enda chans värd namnet under den första halvleken.

Till den andra halvleken såg Edsbyn ut att vilja säkra hemåt snarare än att fortsätta anfalla. Tvåmålskytten Fagerhof flyttade ner som mittback och Arbrå tilläts ta över kommandot.

– Det kändes att Edsbyn försökte spela på resultatet men samtidigt så gjorde vi det bra som jobbade oss in i matchen, säger Arbrås tränare Micke Rosén.

Tillslut kom också utdelningen för Arbrå. Från sin vänsterkant slog Niklas Dahrén ett inlägg som letade sig mot den bortre stolpen där Gustaf Häggeborg kom och mötte med pannan. Men närmare än så kom man inte.

Mer läsning

Annons