Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett skadedrabbat HuFF är redo för omstart

/

Hudiksvalls FF hade en bra vårsäsong. Med elva segrar och en oavgjord match leder de tabellen med 34 poäng, 3 poäng före tvåan Ånge.
På måndag drar division 2 i gång igen efter en månads sommaruppehåll.
– Det känns alltid lika roligt att börja spela igen, säger tränare Henrik Åhnstrand.

Annons

En av vårens två förluster för Hudiksvalls FF kom i avslutningen mot Skellefteå i slutet av juni. Efter det väntade två veckors ledighet för spelarna i laget. Sedan dess har laget tränat både anfall och försvar och förra söndagen mötte man Strand i en träningsmatch.

– Vi hade tränat en hel del anfall inför den matchen och fick ett kvitto på att alla spelare vet hur vi vill jobba med våra anfall. Efter matchen har vi jobbat mer med försvarsspel, berättar Henrik Åhnstrand och menar att ett par veckors vila har gjort laget gott:

– Man har fått ett mentalt break och nu är vi redo att ta oss an hösten.

En del skador finns dock i truppen. Niklas Bengtsson har fått en hjärnskakning, Viktor Roos har en korsbandsskada och hos Cihan Sener är det en ljumske som krånglar. Däremot har man fått tillbaka några spelare.

– William Wallin och Fredrik Broman är båda tillbaka efter att ha varit skadade hela våren. Andreas Persson, som skadade sig i slutet av vårsäsongen är också tillbaka, så det känns väldigt bra. Vi har 20 starka killar som åker till Valbo på måndag, säger Åhnstrand.

Nyförvärven Rasmus Andersson och Didier Kony fick båda känna på spel med sin nya klubb under träningsmatchen mot Strand.

– Det handlar om spelare som ska acklimatisera sig på kort tid, men de andra killarna i laget är riktigt bra på att ta hand om nya spelare så det har fungerat mycket bra. Båda två gjorde bra ifrån sig i söndags, säger Åhnstrand och berättar att målet för hösten är att göra så bra matcher som möjligt, med start mot Valbo.

– Vi vill göra tolv bra matcher under hösten och då måste vi börja redan på måndag. Slå an tonen, liksom.

Mer läsning

Annons