Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson har lämnat över klubban

/

En ordförande som kör lastbil i Norge. Nej, det funkar inte så bra. Därför har Christer Eriksson slutat som fotbollsbas i Bollnäs GIF.

Annons

– Jag fick ett nytt jobb där jag kör halva månaden på heltid i Norge. Och det går inte att kombinera med att vara ordförande i en förening, säger Christer "Dosan" Eriksson.

Den förre ungdomsledaren tog över klubban i Bollnäs GIF på våren 2009. Under senare tid har Eriksson drivit en vision om att flytta fotbollen till centrum, närmare folket. Gensvaret från kommunens fritidschef Hansa Näsman var positivt till en början, men sedan tog kommunen beslut på att satsa vidare på Sävstaås. En stor besvikelse för Christer Eriksson.

– Kommunens inställning till idrotten, som något som ska hållas vid sidan av, har varit tröttande. Vi betalar höga hyror till kommunen, men får inte mycket tillbaka, menar Eriksson.

Drömmen om att flytta fotbollen till Gärdet lever dock kvar i föreningen. Det poängterar Örjan Unogård, tillförordnad ordförande sedan några veckor, som sitter som ordförande fram till ordinarie årsmöte i mars.

– Sedan får vi se. Klart är också att Christer Eriksson kommer att fortsatta vara delaktig i vissa frågor kring föreningen, säger Unogård.

Mer läsning

Annons