Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel seger för Bollnäs Kurd i Kjell Roséns hemmapremiär – Persson Hägg tremålsskytt

Bollnäs Kurd hade tre förluster i rad inför måndagens match. Den trenden bröt man med besked när man besegrade Landafors SK med 6–1 på Solrosens IP. – Första halvlek är inte alls bra, säger tränaren Kjell Rosén.

Annons

Det var ett vindpinat Solrosens IP som stod värd för division 5-matchen mellan Bollnäs Kurd IF och gästande Landafors SK på måndagskvällen. En match som inleddes jämn och avvaktande.

Det var dåligt med chanser åt båda håll och det krävdes en kommunikationsmiss mellan Timo Oksanen och Albin Westh i Landforsmålet i den 39:e minuten innan hemmalaget kunde ta ledningen. Bollnäs Kurds skyttekung Jesper Persson Hägg gjorde 1–0 och det målet blev förlösande. Innan halvleken var över hade hemmalaget gått ifrån till 3–0.

TV: Hör Kjell Roséns ord om varför han gör comeback som tränare

– Första kvarten, 20 minuterna spelar vi inget bra. Det går sakta och är omständigt, men det släppte med 1–0-målet. Å andra sidan kunde de (Landafors) ha gjort ett par mål i början, men vår målvakt är jätteduktig, säger Kjell Rosén.

Läs även: Tränarprofilen är tillbaka – tar över Bollnäs Kurd

Vad sa ni till varandra i halvtid?

– Att vi inte kan gå och titta på, vi måste ta i.

I början av den andra halvleken kunde Landfors reducera till 3–1, men Bollnäs Kurd replikerade blixtsnabbt när Jesper Persson Hägg fullbordade sitt hattrick med ett stenhårt skott i bortre delen av målet, otagbart för Westh.

Jesper Persson Hägg gjorde tre mål när Bollnäs Kurd besegrade Landafors med 6–1

Bollnäs Kurd fortsatte trycka på och ju mer matchen led desto tröttare blev bortalaget. Till slut kunde Loran Hajo avsluta målskyttet med ett kanonskott från 25 meter rakt upp i krysset. Matchens i särklass snyggaste mål fastställde därmed slutresultatet till 6–1.

Kjell Rosén var nöjd med sitt lags insats efter matchen, men menar att det finns en sak som de behöver jobba med.

– Vi pratar mycket om organisation i laget. Det har de inte haft tidigare. Vi ligger inte rätt och då blir det tafatt, eller det ser tafatt ut.

Och där kan du hjälpa till?

– Jag får göra det då. Komma in med lite rutin. Det ser bättre och bättre ut.

Fotboll Division 5

Bollnäs Kurd IF - Landafors SK 6–1 (3–0)

Mål: 1–0 (39) Jesper Persson Hägg, 2–0 (41) Loran Hajo, 3–0 (43) Jesper Persson Hägg, 3–1 (55) Björn Ed Marmegård, 4–1 (56) Jesper Persson Hägg, 5–1 (61) Zarav Hajo, 6–1 (67) Loran Hajo

Domare: Philipp Dages, Arbrå

Arena: Solrosens IP

Mer läsning