Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel seger avslutade Iggesunds vår – Åkerlund tvåmålsskytt: "Får väl skriva in det här i historieböckerna"

Två mål av Linnea Åkerlund tidigt i första halvlek la grunden till det som skulle komma att bli en 6–0-vinst för Iggesunds IK mot Team Hudik på onsdagskvällen.

Annons

– Det här får man väl skriva in i historieböckerna snart. Jag brukar inte göra mål, säger en ovan tvåmålskytt efter att ha gjort mål för andra matchen i rad.

Linnea Åkerlund blev för ovanlighetens skulle tvåmålsskytt mot Team Hudik

Det var efter ett anfall som började med ett fint uppspel av Emma Trönnhagen som Linnea Åkerlund till slut kunde sätta 1–0 för hemmalaget i den tionde matchminuter. Nio minuter senare utökade Åkerlund ledningen till 2–0 och det var även ställningen i paus.

Se mer: Se hela matchen i repris här

Iggesund, som hade kommandot under största delen av första halvlek, kom ut i andra och dominerade ännu mer.

– Vi sa väl egentligen att det bara är att hålla det här, tro på oss själva och mata på. Och det gjorde vi, säger Åkerlund.

Mer från matchen: Tung kväll för Team Hudik – befarad hjärnskakning

Iggesund utökade till 3–0 innan Maja Lambertsson kunde sätta 4–0 på straff. Till slut fick även Malin Jonsson, som jobbat hårt under hela matchen, uttdelning och inhopparen Fanny Westman kunde i den 91:a minuten fastställa slutresultatet.

Nu väntar några veckors ledighet för damerna i Iggesund innan laddningen inför hösten börjar. Linnea Åkerlund menar att laget har kämpat upp sig bra under våren.

Läs mer: Åkerlund delaktig i derbysegern mot Njutånger

– Vi har haft en del skador under våren, men ju mer folk vi fått tillbaka desto mer har vi kommit in i spelet. Skönt att avsluta med en vinst innan sommaren. Det känns som att vi är tillbaka där vi var förra hösten, säger Åkerlund och har ett mål klart för hösten.

– Vi ska väl klättra lite mer i tabellen.

Fotboll Division 2 Södra Norrland

Iggesunds IK – IF Team Hudik (6–0) (2–0)

Mål: 1–0 (10) Linnea Åkerlund, 2–0 (19) Linnea Åkerlund, 3–0 (51) Frida Hellberg, 4–0 (54) Maja Lambertsson (straff), 5–0 (72) Malin Jonsson, 6–0 (90+1) Fanny Westman

Publik: 200

Domare: Mats Eriksson

Mer läsning

Annons