Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En unik satsning för fotbollens bästa

/
  • Rengsjös tränare Anders Olsson (tv) och Arbrås tränare Micke Rosén är helt överens om att ett samarbete måste till om fotbollen ska utvecklas i kommunen.

Kommande tisdag drar Rengsjö och Arbrå i gång med fotbollsträningen – tillsammans.

Klubbarna skriver ett samarbetsavtal, som gäller under tre år, och betyder de två tidigare lagen nu slås ihop till en trupp som alltid kommer att träna tillsammans.

– Det blir större konkurrens vilket ger bättre träningar och det är spelarna som är vinnarna i den här unika satsningen, säger, Micke Rosén.

Annons

Anders Olsson är tränare i Rengsjö och Micke Rosén i Arbrå.

– Det kommer fortfarande att vara två lag. Rengsjö i trean och Arbrå i fyran Jag har lagansvaret för Rengsjö och Micke för Arbrå. Jag tar ut mina 15–16 spelare till laget i trean från den sammanslagna truppen och Micke gör likadant till laget i fyran. Det fina med det här är det praktiska där vi tränar gemensamt och har alla spelare samlade på samma ställe. Både inomhus, på Solrosen och i Rengsjö.

Vad händer med Rengsjös andralag, som tog steget upp i fyran?

– Rengsjös andralag läggs ned men spelarna följer med till den gemensamma truppen. Skulle vi haft laget kvar i fyran hade vi behövt 10–15 spelare till och det finns det inte, säger Olsson.

– Nu kommer det att bli en otrolig konkurrens om alla platser i bägge lagen och det gäller för de spelare som vill ha speltid att verkligen visa vad man går för och ge 100 % på alla träningar och matcher, fortsätter Olsson.

Vem kommer att bestämma på träningarna?

– Vi kommer att vara två tränare på en trupp. Det finns ingen prestige i det här utan vi har snackat ihop oss där vi kommer att ha en röd tråd genom allt vi gör. Vi spelar ungefär lika fotboll och med så många spelare träningarna så kan vi genomföra matchliknande övningar. Det viktigaste är att vi kan ge spelarna så bra träningar som möjligt, säger Rosén.

 

Mer läsning

Annons