Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bra kvart räckte inte

/
  • Haime Jansson var, liksom hela ABK, lysande första kvarten, men till slut var det Korsnäs som drog det längsta strået.

Det var upplagt för sommarvila i serieledning för Hudiksvalls ABK. Men en kvart om dagen räckte på "Arne Tammers" tid, men inte en stekhet sommardag på Glysis. Trots ledningsmål redan efter 28 sekunder – Kalle Andersson – fick ABK lämna planen utan poäng sedan gästande Korsnäs vänt 0–1 till 2–1 redan före paus.

Annons

– Det verkade som att vi led av värmen mer än vad Korsnäs gjorde, för det här var en ovanligt blek insats, sa ABK:s tränare Pelle Lindberg.

Inledningsvis märktes det dock vilket lag som var topplag. Haime Jansson gjorde allt rätt på sin vänsterkant första kvarten då han bland annat låg bakom ledningsmålet innickat av Kalle Andersson efter 28 sekunder, och han såg dessutom till att gästernas ytterback Semir Skrijelj fick ett gult kort i anfallet efter.

ABK skapade ett par halvchanser till, men sedan verkade värmen suga ut all must ur hemmalaget, och i den 22:a minuten kvitterade Samir Skrijelj snyggt på en frispark. Sedan kom ett oväntat ledningsmål strax före paus, ett mål som domartrion bjöd på.

Efter en offsideavvinkning mitt på Korsnäs planhalva flyttade gästerna fram bollen 15 meter när frisparken slogs, vilket ledde till att lyran nådde hela vägen ner till ABK:s straffområde. Om domarna hade hållit koll på platsen för frisparken hade aldrig Said Sheikhmur kunnat nicka in 2–1.

ABK borde ändå ha kunnat greja både en och tre poäng. I andra halvlek skapade man en hel del och farligast var det i slutminuten när Pelle Lööf sköt utanför i kanonläge.

– Sett till spelet och chanserna borde vi ha tagit poäng, och det hade varit skönt att få gå till sommarvila i serieledning.

– Men nu får vi ladda om och komma igen till hösten, sa Pelle Lindberg.

Mer läsning

Annons