Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns damer i nytt ställ

/
  • Edsbyns damer kommer att spela i helt nytt matchställ efter att, som en av tio föreningar, blivit prisade av Sportkronan.

Edsbyns fotbollsdamer, som tog steget upp i tvåan, har fått en kanonpresent inför seriestarten om en månad.

Edsbyn kommer att spela i helt nytt matchställ under säsongen 2012.

Det stod klart sedan klubben blev en av tio föreningar, av 900 sökande, som uppmärksammas i den första sportkronan, Team Sportias stöd till Idrotts-Sverige.

Annons

– Det känns jättekul, säger Marie Karsbo, stabil mittback som var den som kom på idén och skickade in ansökan.

– Jag såg reklam på team Sportias hemsida och skickade in en ansökan. Nu får vi välja fritt matchställ ur deras produktion. Så vinstsumman hamnar i runda slängar runt 15 000 kronor.

Så här formulerade Edsbydamerna sin ansökan:

"Vi, Edsbyns IF Damlag, är ett ungt lag som i år gått upp i division 2. Att bo i Edsbyn och spela i division 2 innebär en kostsam resebudget. Alla lag vi möter i serien, utom ett, befinner sig minst 25 mil bort. Dessutom behöver vi uppvärmningsoveraller och matchställ då vi vuxit ur det gamla stället. Vi har själva jobbat en hel del och fått ihop en bra summa pengar genom försäljning och pantburksinsamling. Men pengarna räcker inte riktigt. Det fattas fortfarande slantar till matchställ. Vi vill ju inte spela tröj- och byxlösa säsongen 2012. Därför vänder vi oss till Sportkronan. Vi söker alltså bidrag till ett matchställ, resten klarar vi själva".

Juryns motivering löd så här: "Klart ni ska slippa springa utan tröjor och byxor. Vi fixar ett matchställ till er".

Mer läsning

Annons