Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyns damer hittade målet

Tabelltrean Trönö kom till Ön för att jaga poäng i toppkampen.


Men bottenlaget Edsbyn svarade med en kollektiv kraftsamling – och vann välförtjänt med hela 3–0.

Annons

– Vi fick liksom retroaktiv utdelning på alla chanser och alla snöpliga poäng vi tappat tidigare under säsongen, sade en mycket nöjd Håkan Brindholm, Edsbyns tränare.

Edsbyn startade matchen mycket optimistiskt och tog också kommandot direkt.

Hemmalaget höll greppet hela halvleken och skapade också en hel del heta lägen. Men sedan var det, som så ofta förr, stopp. Det var bollar i stolpar och ribba, plus flera missade frilägen.

I början av andra halvlek kunde Trönö jobba sig in starkt i matchen, och skapade under de första 25 minuterna också en del egna chanser. Men Edsbyns försvar höll tätt

Med dryga kvarten kvar såg det hela ut att vara på väg mot 0–0.

Men då lossnade det plötsligt för hemmalaget.

Det var den skarpa och rutinerade 37-åriga profilen Marie Karsbo (som hette Sörensen när hon lirade allsvenskt i Örebro) som visade vägen.

På en hörna klev Karsbo fram vid bortre stolpen och forcerade in 1–0. Sedan följde ytterligare två snabba mål av ett hemmalag i rätt rytm.

Edsbyn tog därmed tre tunga poäng, välbehövliga i den tuffa bottenstriden.

Samtidigt som Trönö tappade värdefull mark i jakten på topplagen Ljusdal och Mohed.

– Vi slarvar alldeles för mycket i grunderna, gör det svårt och tar inte jobbet. Dessutom tar vi för många felbeslut. För oss gäller det nu att hitta tillbaka till grunderna, sade Trönös tränare Fredrik Persson efter smällen på Ön.

Mer läsning

Annons