Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn värvar Bollnässpelare

Då var det officiellt. Bollnässpelarna Andreas Andersson och Philip Björkman byter klubb. Den nya klubbtröjan kommer det stå Edsbyn på.

Annons

Det har varit på gång ett tag nu. Andreas skrev faktiskt på redan den 30 juni, men av praktiska skäl blev han spelklar först i måndags. Efter önskemål från Bollnäs så blir inte Björkman klar för spel förrän den 1:a augusti, efter de båda lagen möts i serien.

– Den första vi diskuterade med var Andreas. Sedan deklarerade Philip att han ville lämna Bollnäs, och frågade om han fick börja träna med oss istället. Vi hade en väldigt bra diskussion med Bollnäs, och nu är det klart, säger Edsbyns vice ordförande Micke Jonsson

Vad kommer det kosta er?

– Väldigt överkomligt. Någon krona, men inget farligt. Vi ville ju agera rätt mot Bollnäs också och ha ett gott samarbete med dem. Vi förhandlade lite fram och tillbaka, men till slut fick vi ihop en deal som var bra för båda parter. Jag tror att Andreas (som kommer som Bosman) ville att Bollnäs skulle få betalt också.

Jonsson vet inte riktigt varför spelarna valde att flytta.

– Men något underliggande måste det väl vara. Det har väl varit lite turbulens i klubben.

Philip Björkman vet iallafall varför han flyttar.

– Jag tyckte att det var en dålig sammanhållning i laget. Det gnälls en massa på både träningar och matcher. Fotboll ska vara roligt att spela, annars är det inte värt!

Han säger också att han ser fram mot att spela med sin kompis Oliver Widahl igen, och att han och Andreas spelat i många år tillsammans. De pratade däremot inte med varandra inför flytten, det var bara en bonus.

– Nu ser jag fram mot att starta om. Det ska bli jätteroligt!

Åtminstone Andreas Andersson bör gå direkt in i startelvan, det är mer tveksamt med Björkman, tror Micke Jonsson.

Vilka förmågor Ser du att Andreas har? vad kommer han tillföra laget?

– Han har ju varit lagkapten i Bollnäs, och det tyder på ledaregenskaper. Men han har flera kvaliteér, han är en duktig fotbollsspelare. Han är bra både offensivt och defensivt. Jag har för mig att han vann skytteligan i Bollnäs något år. Som mittback!

Mer läsning

Annons