Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn spänner bågen

/

Det är något intressant på gång i Edsbyn.
Med några vassa nyförvärv ska laget utmana favoriten Mohed i toppen av damtrean.
– Vad jag kan läsa och tyda så ska vi inte vara nöjda med annat än topp 3, säger tränaren Tomas "Lillen" Jonsson.

Annons

Mohed är damtreans stora favorit. Men bakom dem så ska Edsbyn finnas med.

– Vi siktar på att vara med högt upp, det ska vi aspirera på om vi får vara förskonade från skador, säger Tomas Jonsson.

Och Mohed är just det lag som väntar i fredagens premiär hemma på Öns konstgräs. Lagen möttes i en träningsmatch under våren och kryssade, och Tomas Jonsson tror på ett liknande scenario även nu.

– Det kommer bli tufft direkt. Vi hade sista träningen i onsdags, det ser bra ut nu tycker jag och vi får med det folk vi önskar, det bästa vi har kommer till spel.

Och Mohed får räkna med att det blir öppna spjäll i offensiven.

– Det är en klyscha kanske att säga att vi ska vara mer offensiva, men det är i varje fall ambitionen för oss. Att bli lite mer målglada. Så länge vi gör fler mål än vi slipper in så är det bra. Hellre 4–3 än 1–0, säger Tomas Jonsson.

Och med nyförvärven från Bollnäs: Emma Edling, Emma Pettersson och Julia Askefjord, har laget fått den spets i slagstyrkan som bör räcka till en topplacering.

– Det har blivit lite mer konkurrens. Tidigare har det varit ganska självklart, men nu är det ett angenämt problem att ta ut laget, säger Tomas Jonsson.

Mer läsning

Annons