Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn ska klara kontraktet

/

Efter en riktigt vass försäsong så kommer nykomlingen Edsbyns fotbolltjejer säkert att överraska många lag i damtrean.
– Vi känner oss inte chanslösa mot något lag så visst hoppas jag att vi kan överraska, säger lagets tränare Tomas "Lillen" Jonsson

Annons

Efter andraplatsen i förra säsongens division 4 så tog Edsbyn klivet upp i damernas division 3. Redan i mars var tjejerna ute på Öns konstgräs och det har gett resultat.

– Det har blivit en avsevärd kvalitetshöjning på träningarna. Nu har vi fått chansen att träna på ett perfekt underlag. Tidigare har vi varit på dåliga grusplaner. Nu kan vi genomföra passningsövningar där det också blir avslut. Och det märks också i vårt spel att vi blivit bättre.

Edsbyns unga lag med en snittålder på bara 17 år har gjort en stark försäsong.

– Det har gått jättebra. Tjejerna har tagit ett stort kliv sedan i höstas och nu börjar våra bättre träningar ge frukt. Vi har spelat fem matcher. Två oavgjorda och tre vinster där vi bland annat vann över Bollnäs med 3–0. Framförallt offensivt har det sett riktigt bra ut och det kan vi tacka konstgräset för. Nu går det att slå passningar som hittar rätt adress. Vår spelartrupp har nytta av bra planer. Sedan får vi se hur vi lyckas när vi spelar på naturgräs.

Nykomlingen Edsbyn har en klar målsättning inför omstarten i trean.

– Vi ska hålla oss kvar. Vi kommer inte att åka ur eller gå upp. Jag tror vi kommer att vara ett mittenlag. Jag tror Mohed, som kommer från tvåan, kommer att vara topplaget. Annars tror jag på en riktigt jämn och rolig serie.

På tisdag spelar Edsbyn premiären hemma på Ön mot Enånger. Ett lag som "Lillen" inte har någon större koll på.

– Jag har ingen aning vad de har för spelare eller hur de spelar. Det enda jag vet om Enånger är deras tröjfärg. Vi lägger all kraft på vårt eget lag och får vi det att fungera så spelar det ingen roll vilka vi möter.

Mer läsning

Annons