Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn och Färila kryssade på konstgräset

/
  • Det blev en tät och tuff premiär när Edsbyn och Färila kryssade på det nya konstgräset på Ön.

Den första seriematchen på Öns nya konstgräs blev lagom festlig för seriefavoriten Edsbyn.
Det blev "bara" en premiärpoäng efter 2–2 mot ett kompakt och effektivt Färila.
– Vi höll oss inte till spelplanen, sade Ola Larshans, måttligt nöjd hemmatränare.

Annons

Redan före årets säsong har fotbollen i Edsbyn fått ett rejält lyft – borta är den gamla eländiga gräsplanen och äntligen finns förutsättningar att verkligen rulla boll på det nya konstgräset.

Det är också Edsbyns spelidé att satsa på en bred offensiv med tre på topp och offensiva ytterbackar.

Men ambition och verklighet kan ibland vara svårt att förena.

I lördagens premiär blev det väl mycket långbollar från ett hemmalag som hade stora problem att hitta luckor i ett väl samlat Färila-försvar.

Anfört av 44-årige veteranen Thomas Wennberg höll Färila ivriga hemmalirare på den gröna mattan, och väntade tålmodigt på lägen för snabba spelvändningar.

Edsbyn drev spelet, och gjorde det ändå rätt bra inledningsvis. Det var också Byn som åtminstone skapade en del halvchanser i första halvlek.

Och som tog ledningen i den 38:e minuten när Per Rudman drog in en behärskad bredsida på returen sedan Micke Jakobsson nickat i ribban.

Men Färila gav en snabb i replik i början av andra halvlek när Andreas Tönners nickade in 1–1 från nära håll, utan chans för Kjell Sapa i hemmamålet.

Sju minuter senare kunde vänsterbacken Janne Götesson dunka in 2–1 efter en hörna.

Edsbyn såg sedan ut att ha hygglig kontroll på läget mot ett Färila som fortsatte spela med ett lågt lag.

Med bara drygt tio minuter kvar fick gästerna läget, Christian Fagerhovs bakåtnick blev lite för kort och Kristofer Haglund störtade fram och satte kvitteringen.

– Vi har lite ont om offensiva spelare i truppen, och det är vår idé att ligga lågt och ta vara på de chanser vi får. I dag lyckades det riktigt bra, jag är mer än nöjd, sade nye Färilatränaren Sven-Tore Lindgren.

– I första hade vi tålamod och hittade ytorna bakom deras backlinje, men skapade kanske inte så många chanser. När de klev på lite högre i andra kunde vi inte utnyttja det, och klart det känns surt att tappa två ledningar, sade Edsbyns tränare Ola Larshans.

Mer läsning

Annons