Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edsbyn ångar på

/

Stugsund har det fortsatt tungt i division 4-fotbollen.
Edsbyn däremot tuffar på.
Topplaget vände underläge och lade SIK på rygg med 5–1.

Annons

Edsbyn gör det mesta rätt nu och hakade på tåget mot division 3 genom att visa bra organisation och fin moral på Stuvarvallens fina matta. Stugsund däremot har haft en tung upptakt på höstsäsongen och står likt ett SJ-tåg kvar på perrongen där stationen heter ingenmansland.

I matchens inledning såg det dock ut som att båda lagen skulle växla spår.

Stugsund startade bäst och kopplade med hög press och snabbt passningsspel ett grepp om serieledaren. Rörlige Stefco Kocev var vaken då edsbyförsvaret slarvade och satte ett utropstecken efter inledningskvarten genom att göra 1–0. Det kunde ha ha varit mer.

Men det blev precis som det brukar för det unga kustlaget. Greppet gled ur händerna.

– Vi har varit skirbra i de flesta matcherna, sedan rasar det in i andra, säger Dennis Ohlsson.

Den här gången började det svaja redan före paus. Edsbyn, välorganiserat med snabba distinkta omställningar för att falla med laget alternativt sätta press på motståndaren, satte längre bollar och snabba kontringar mot Stugsunds bolltrillande.

Det gav resultat.

Innan första halvlek var över hade Andreas Lind skjutit 1–1 och Oliver Widahl rullat in 2–1 till Edsbyn bakom duktige Simon Elgh i Stugsunds mål.

– Det blev längre bollar när de satte press på oss, säger rappe Oliver Widahl, som skulle få en ännu roligare andra halvlek.

Då tappade Stugsund lite av sin press och passningsspelet stannade upp. Edsbyn utnyttjade det genom att utnyttja sin tyngd. Det gav två straffar (en fällning, en hands) och ett frustrerat Stugsund som tappade sitt fokus samtidigt som matchen. Widahl gjorde inga misstag från straffpunkten.

Det sista målet var ett vaket långskott från Martin Ingesson, som såg att nyinbytte Stugsundsmålvakten Adam Skhiri stod långt utanför målområdet.

Stugsund var visserligen nära att reducera under slutminuterna men det var till slut ingen tvekan om vart poängkakan skulle hamna.

Mer läsning

Annons