Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik i Färila

/
  • Färila och Ljusne spelade oavgjort i Hälsingefyran. Matchupplösningen blev dramatisk.

Dramatiskt värre i slutminuterna på Färilaparken.
Med tre minuter kvar gjorde Färilas Jonathan Andersson 2–1 på frispark – och i 90:e kvitterade gästande Ljusne på straff.

Annons

Frispark på offensiv planhalva med bara tre minuter kvar. Jonathan Andersson satte bollen mot mål med vänstern – och efter studs damp den ner direkt i kassen.

Dessutom kom samme Andersson fri minuten senare – med chans att döda matchen. Men avslutningen blev tam, och istället kontrade Ljusne. Vänsterbacken Jonas Karlsson hängde inte med, och var tvungen till en tröjdragning. Domaren Hans-Olov Jonsson blåste straff, och den satte George Bcheri säkert i nät till 2–2 bakom Färilakeepern Simon Rosell.

Första halvlek i matchen ägdes av Ljusne, som hade det mesta i chansväg. 0–1 kom efter ett inlägg, i röran framför mål tåade Robin Åkerlund in bollen. Färila hade inte mycket, men fick till en kvittering på en bra slagen hörna av Johannes Haglund. Andreas Tönners satte dit skallen.

Andra halvlek blev en småful kamp från bägge lagen, och det bjöds inte på mycket till målchanser, bortsett från det Hawaii-liknande slutskedet.

– Vi krigade på bra, men visst är jag besviken att vi inte vann. Det är andra matchen i rad nu som vi tappar poäng i slutminuterna, konstaterar Färilas tränare Sven-Tore Lindgren.

– Som matchen gestaltade sig är jag nöjd med en poäng, säger LAIK-bossen Hans-Eric Ångman.

Mer läsning

Annons