Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drama väntar för Sara och Öster

På lördags ska det avgöras: Sara Wimans Öster eller Qbik till allsvenskt kval.

Annons

Inför lördagens sista omgång i Söderettan har Sara Wiman och Öster att ta in två poäng och ett mål på Qbik från Karlstad för att hamna på en kvalplats till allsvenskan.

I torsdags hade Ljusnefostrade Sara krutet rejält torrt och gjorde ett äkta hattrick då Lindsdal besegrades på hemmaplan med 4–1. I den andra halvleken satte Sara Östers tre avslutande mål.

– Jag har börjat på bänken i de tre senaste matcherna. Och senast kom jag in i den 37:e minuten efter en skada. Och det kändes ju bra att få göra tre mål. Nu hoppas jag på att få fortsatt förtroende på lördag igen, säger Sara som hittills under säsongen gjort tio mål.

I avslutningen har Öster att möta redan klara tabellettan Mallbacken på bortplan. Medan värsta konkurrenten Qbik ställs mot Tölö, också det på bortagräs.

– Det blir en tuff match och vi måste ju vinna. Sedan får vi hopas på att Qbik spelar oavgort eller förlorar. Fast det är ju ändå roligt att det är spännande. Bara tråkigt att vi inte kan påverka allt själva.

Klarar Sara och Öster av att kliva upp till andraplatsen på lördag väntar ett kval mot Norrettans segrarlag, Sunnanå, i ett hemma- bortamöte om en plats i nästa års högsta serie.

Mer läsning

Annons